Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Epidemije še ni konec: v Južni Koreji največ novih primerov koronavirusa v skoraj dveh mesecih

Deli na:
Epidemije še ni konec: v Južni Koreji največ novih primerov koronavirusa v skoraj dveh mesecih

Razkuževanje zaradi novega koronavirusa po vaseh v bližini Seula. - Foto: Profimedia

Iz Južne Koreje danes poročajo o najvišjem številu novih okužb z novim koronavirusom v skoraj dveh mesecih. V zadnjem dnevu so okužbo potrdili pri 79 ljudeh, potem ko so že dan poprej poročali o 40 novih primerih. Oblasti si prizadevajo zajeziti nova žarišča, ki zbujajo skrb pred drugim valom okužb v državi.

Število novih okužb v zadnjem dnevu je najvišje od 5. aprila, ko so v državi zabeležili 81 novih primerov. Kar 69 nazadnje potrjenih okužb je po navedbah oblasti povezanih z izbruhom v skladišču spletne trgovine Coupang v mestu Bucheon zahodno od Seula, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V samoizolaciji je trenutno oribližno 4100 zaposlenih in obiskovalcev poslopja, doslej so jih testirali že več kot 80 odstotkov. Kot je novinarjem dejal namestnik zdravstvenega ministra Kim Gang-lip, pričakujejo, da bo število pozitivnih primerov še naraslo.

V državi se trudijo zajeziti nove okužbe, medtem ko se življenje počasi vrača na stare tirnice. Oblasti so doslej zrahljale pravila omejevanja družbenih stikov, znova so se med drugim že odprli muzeji in cerkve. Učenci se od minulega tedna vračajo v šole, čeprav so nekatere že zavrnile določene otroke zaradi novih primerov novega koronavirusa v njihovih soseskah.

Južna Koreja je doživela ena najhujših izbruhov novega koronavirusa v začetku njegovega širjenja izven Kitajske in čeprav niso nikoli uvedli obvezne karantene, so prebivalci vse od marca upoštevali stroga pravila družbenega distanciranja.

Številni jo postavljajo za zgled, kako ukrotiti epidemijo. Uspeh pripisujejo zlasti obsežnemu programu sledenja okužbam, testiranju in zdravljenju. Skupaj z najnovejšimi okužbami so jih doslej v državi potrdili 11.344, umrlo je 269 ljudi.