zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ebola zahtevala več kot 1900 življenj

Deli na:
Ebola zahtevala več kot 1900 življenj

Foto: Reuters

Epidemija ebole je na zahodu Afrike - v Gvineji, Sierri Leone in Liberiji - zahtevala življenja več kot 1900 ljudi med 3500 potrjenimi primeri okužbe, je včeraj v Washingtonu sporočila generalna direktorica Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Margaret Chan. Opozorila je, da epidemija napreduje.

Podatki, ki se nanašajo na ta teden, pomenijo pomemben porast od 1552 mrtvih med 3069 potrjenimi primeri okužbe, ki jih je WHO sporočil minuli teden, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Število mrtvih v tej najhujši epidemiji ebole od njenega odkritja leta 1976 je tako preseglo število vseh mrtvih v prejšnjih epidemijah ebole.

Chanova je na novinarski konferenci izrazila upanje, da bi zahvaljujoč globalnemu odzivu lahko prenos tega pogosto smrtonosnega virusa ustavili v šestih do devetih mesecih. "Z usklajenim mednarodnim odzivom, pritokom denarja in prihodom tehničnih strokovnjakov upamo, da bomo prenašanje bolezni ustavili v šestih do devetih mesecih," je dejala.

V treh mesecih želijo v skladu s časovnico obrniti trend v treh najbolj prizadetih državah - Gvineji, Sierri Leone in Liberiji.

V osmih tednih pa želijo ustaviti prenos okužb v Senegalu in DR Kongo, kjer so zabeležili izolirane primere okužbe, ki niso povezani z epidemijo v omenjenih državah, še navaja AFP izjave Chanove.