Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Džihadist morda moril s srbskim orožjem

Deli na:
Džihadist morda moril s srbskim orožjem

Foto: Arhiv Reporterja

Španska policija je pridržala Francoza, ki je osumljen dobave orožja enemu od terorističnih napadalcev v Parizu januarja lani, in sicer Amedyju Coulibalyju. Ta je bil eden od trojice, ki so med 7. in 9. januarjem 2015 izvedli teroristične napade v Parizu.

27-letnega Antoina Denevija, ki prihaja s severa Francije, je španska policija prijela v torek, in sicer na jugu države na območju Malage, potem ko je Pariz izdal evropski nalog za prijetje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Moški je Francijo "zapustil nekaj tednov po napadih v Parizu, da bi se izognil policijskim operacijam in se naselil v španski Malagi, odkoder je s ponarejenimi dokumenti nadaljeval svoje nelegalne aktivnosti," je sporočila španska policija.

Prav tako je razkrila, da so aktivnosti Francoza povezane s Srbi, za katere obstaja možnost, da so ga oskrbovali z orožjem in strelivom.

Denevija so včeraj že privedli pred preiskovalnega sodnika, kjer je zanikal vse obtožbe. Nepotrjeni viri pa navajajo, da se je strinjal z izročitvijo Franciji, poroča britanski BBC.

V torkovi operaciji so sodelovale tako španske, kot tudi francoske policijske sile. V akciji so pridržali še dve drugi osebi, in sicer Srba in Črnogorca.

Coulibaly je bil eden od treh islamističnih skrajnežev, ki so med 7. in 9. januarjem lani izvedli napade v Parizu, v katerih je umrlo 17 ljudi.

Sam Coulibaly je ustrelil policistko in kasneje za talce zadrževal ljudi v judovskem supermarketu, kjer je ubil štiri ljudi. Sostorilca takratnih terorističnih napadov v Parizu, brata Cherif in Said Kouachi, pa sta v napadu na uredništvo satirične revije Charlie Hebdo ubila 12 ljudi. V policijskih akcijah so bili vsi trije skrajneži ustreljeni.