Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Družine slavnega iranskega nogometaša ne spustijo iz države

Deli na:
Družine slavnega iranskega nogometaša ne spustijo iz države

Ali Daei v rdečem dresu - Foto: Profimedia

Nekdanji kapetan iranske nogometne reprezentance Ali Daei je z začudenjem pospremil novico, da njegova družina ni smela oditi iz države, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Daeijeva žena in hčerka sta se v ponedeljek vkrcali na letalo iz Teherana do Dubaja, pred prihodom v Združene arabske emirate pa je letalo spremenilo smer in pristalo na iranskem otoku Kish. Tam sta se morali obe izkrcati, piše dpa.

Drugi najboljši strelec v zgodovini reprezentančnega nogometa je v zadnjih dneh zaman skušal priti do razlogov, zakaj njegove družine niso spustili iz države. "Mar so varnostne sile skušale aretirati teroriste?" je začudeno dejal za iranski časnik Etemad.

Po navedbah iranskih pravosodnih virov je Daeijeva žena med protivladnimi protesti izkazala solidarnost z nasprotniki režima, zaradi česar ne sme zapustiti države brez predhodnega dovoljenja, so zapisali pri dpa.

"V čem je sploh poanta? Šli sta zgolj na kratek oddih, obe pa sta se želeli v Iran vrniti naslednji teden," je še dodal 53-letni nekdanji napadalec.

Incident z Daeijevo družino ni osamljen primer. Tudi druge znane iranske aktiviste in osebnosti iz javnega življenja so namreč pridržali zaradi izkazane podpore protestom.

Nekdanji član Bayerna iz Münchna Daei je prav tako podprl proteste, ki so po smrti študentke Mahse Amini sredi septembra izbruhnili po vsej državi. Oblasti so mu začasno odvzele potni list.