pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Drama s talci v zaporu v Tajvanu se je končala s samomori

Deli na:
Drama s talci v zaporu v Tajvanu se je končala s samomori

Foto: Reuters

Šest zapornikov, ki so z zahtevo po ponovnem sojenju in izpustitvi iz zapora več ur zadrževali talce v zaporu Kaohsiung na jugu Tajvana, so danes storili samomor. Vodja zapora in višji uslužbenec osebja, ki so ju zamenjali za zajete talce, nista bila poškodovana, je sporočilo pravosodno ministrstvo.

Kot so dodali, so jih skušali prepričati, naj se raje predajo, a niso hoteli poslušati in so se ustrelili. Ministrstvo je izrazilo obžalovanje, da so storili samomor, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pogajanja z zaporniki so trajala vso noč. Tožilec Chen Chun-hsui, ki je vodil pogajanja, je dejal, da so zaporniki vedeli, da bodo do konca življenja ostali v zaporu in da so imeli ves čas namero, da se bodo ubili.

14-urna drama se je začela, ko je šest zapornikov, ki so bili zaprti zaradi različnih zločinov - od umorov, do ropov in preprodaje mamil - vdrli v skladišče z orožjem ter vzeli nekaj orožja in zajeli tri uslužbence. Kasneje so pristali na njihovo zamenjavo za vodjo zapora in višjega uslužbenca.

Zaporniki so bili nezadovoljni zaradi po njihovem mnenju nepoštenih sojenj in predolgih zapornih kazni. Eden od njih, ki je bil zaradi umora obsojen na 28 let zapora, je bil kritičen, ker so minuli mesec zaradi zdravstvenih razlogov pogojno izpustili bivšega tajvanskega predsednika Chen Shui-biana, ki je bil zaradi podkupovanja obsojen na 20 let zapora. "Tudi on je bil zapornik, a zakaj je bil pogojno izpuščen in označen za političnega zapornika," je Cheng Li-teh zapisal v izjavi.

Zaradi dogodka je predsednik države Ma Ying-jeou odredil višjo stopnjo pripravljenosti v zaporih po državi, dokler oblasti ne preučijo pomanjkljivosti pri vodenju zaporov, poroča AFP.