Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Dom Cliffa Richarda preiskali zaradi domnevne spolne zlorabe mladoletnika

Deli na:
Dom Cliffa Richarda preiskali zaradi domnevne spolne zlorabe mladoletnika

Foto: Reuters

Britanska policija je v okviru preiskav domnevne spolne zlorabe mladoletnika danes preiskala nepremičnino, ki je v lasti pevca Cliffa Richarda. Preiskovalci so namreč dobili namige o zlorabi dečka, mlajšega od 16 let, ki naj bi se zgodila v 80. letih prejšnjega stoletja. V okviru preiskave ni bil aretiran nihče.

Policisti so izvedli hišno preiskavo nepremičnine v mestu Sunningdale. "Nalog za preiskavo je bil izdan, potem ko je bila policija obveščena o očitkih o spolni zlorabi v 80. letih, v katero je bil vpleten deček, ki takrat še ni bil star 16 let," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal tiskovni predstavnik policije v grofiji South Yorkshire.

Po navedbah policije v času hišne preiskave lastnika ni bilo doma, nihče pa ni bil aretiran. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa naj bi bil Richard trenutno na dopustu na Portugalskem. Za zdaj še ni jasno, ali preiskave potekajo proti Richardu ali komu drugemu.

Richard se je v sporočilu za javnost že odzval na hišno preiskavo. "Že več mesecev vem za očitke na moj račun, ki so začeli krožiti po spletu. Obtožbe so popolnoma neresnične. Doslej se nisem želel odzvati na lažne očitke, saj bi s tem samo prilival olje na ogenj," je zapisal glasbenik in dodal, da bo sodeloval s policijo, če bodo okoliščine to zahtevale.

Richard je eden najuspešnejših glasbenikov v zgodovini in je v svoji karieri prodal več kot 250 milijonov plošč, leta 1995 pa je postal prvi britanski glasbenik, ki ga je kraljica Elizabeta II. povišala v viteza.