mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Depardieu se vrača v Pariz

Deli na:
Depardieu se vrača v Pariz

Foto: Reuters

Igralec Gerard Depardieu se potem, ko je zaradi nasprotovanja zvišanju davkov za najbogatejše Francoze zaprosil in tudi dobil rusko državljanstvo, vrača v Pariz. V francoski prestolnici bo snemal film o nastanku nogometnega svetovnega prvenstva.

Depardieu je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal, da je to njegovo prvo snemanje v Parizu, odkar je postal ruski državljan.

Francoski zvezdnik, ki se na naslovnicah pojavlja tudi zaradi različnih incidentov, kot je vožnja pod vplivom alkohola, bo v filmu o nastanku svetovnega prvenstva zaigral Julesa Rimeta, nekdanjega predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in človeka, odgovornega za prvo svetovno prvenstvo leta 1930.

Snemanje v Parizu bo trajalo okoli 20 dni, v filmu režiserja Frederica Auburtina pa bo poleg Depardieuja zaigral tudi Tim Roth.

Depardieu je v pogovoru sicer poudaril, da Francije ni zapustil, da bi se izognil plačilu davkov, ampak zaradi nasprotovanja načinu, "kako vlade denar, ki ga vzamejo, zapravljajo".

"V zadnjih 15 letih sem v Franciji preživel vsega skupaj okoli pet mesecev. Od decembra pa okoli mesec in pol," je dejal igralec. Dodal je, da je ponudbe za snemanje francoskih filmov zavrnil, ker ljudje niso razumeli njegove odločitve.

Depardieu bo poleg vloge Rimeta prevzel tudi vlogo Dominiqua Strauss-Khana v prihajajočem filmu o padcu nekdanjega direktorja Mednarodnega denarnega sklada (IMF), ki je bil obtožen spolnega napada sobarice v newyorškem hotelu.