sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Del članstva AfD zahteva prepoved mošej v Nemčiji

Deli na:
Del članstva AfD zahteva prepoved mošej v Nemčiji

Foto: Getty Images

Alternativa za Nemčijo (AfD) se očitno vse bolj utrjuje kot proti islamu uperjena stranka. Člani AfD na Spodnjem Bavarskem so po poročanju nemških medijev pripravili osnutek za program stranke, ki prepoveduje gradnjo in delovanje mošej. AfD naj bi svoj temeljni program sprejela na kongresu v Stuttgartu konec aprila.

Člani AfD s Spodnje Bavarske v 45 strani dolgem osnutku med drugim terjajo prepoved gradnje in obratovanja mošej. Islam ne spada v Nemčijo, vsebinsko je v nasprotju z ustavo, po poročanju nemških spletnih časnikov med drugim izhaja iz osnutka.

Za osnutkom naj bi stali pripadniki skrajno desnega krila v AfD, ki delujejo pod imenom Krilo. Vodja Bavarske AfD Petr Bystron je povedal, da ve za osnutek, a se je od njega distanciral. Dejal je, da gre za protipredlog članov AfD, ki nasprotujejo vodstvu stranke, poroča portal Deutsche Welle.

Leta 2013 na nasprotovanju evru utemeljena AfD, ki se je po lanski notranji krizi preoblikovala predvsem v protiimigrantsko, v zadnjih mesecih niza volilne uspehe.

V začetku meseca se je z visoko volilno podporo prebila v parlamente treh dežel in sedaj sedi že skupno v 16 deželnih parlamentih, pa tudi v Evropskem parlamentu. Stranka ob teh uspehih upa na preboj v nemški zvezni parlament na volitvah prihodnje leto.