Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Danski izumitelj, ki je umoril in razkosal švedsko novinarko, je v zaporu ugrabil psihologinjo in s pištolo grozil stražarjem

Deli na:
Danski izumitelj, ki je umoril in razkosal švedsko novinarko, je v zaporu ugrabil psihologinjo in s pištolo grozil stražarjem

Policisti so obkolili ubežnika Petra Madsna. - Foto: Reuters

Danskega izumitelja Petra Madsena, ki zaradi umora švedske novinarke Kim Wall na svoji podmornici leta 2017 prestaja dosmrtno zaporno kazen, so včeraj ujeli pri poskusu bega iz zapora zahodno od Koebenhavna.

Policija je sporočila, da so ga ujeli blizu zapora, potem ko so ga obkolili. Po poročanju medijev naj bi jim grozil, da bo sprožil eksplozivno napravo. Danska tabloida Ekstra Bladet in BT sta poročala, da naj bi iz zapora pobegnil, potem ko je ugrabil zaporniško psihologinjo in grozil stražarjem s pištolo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na fotografijah s kraja, kjer ga je policija prijela, je videti Madsena, kako sedi v travi nekaj sto metrov daleč od zapora na stanovanjskem območju, pred njim pa je vojak na tleh, ki meri proti njemu, navaja AFP.

Sedaj 49-letni Madsen je bil aprila 2018 obsojen na dosmrtni zapor zaradi umora 30-letne švedske novinarke Kim Wall avgusta 2017 na podmornici, ki jo je izdelal sam. Na podmornico je odšla, ker je z njim želela opraviti intervju, a je potem niso več videli žive.

Madsen še naprej zanika, da bi na krovu svoje podmornice umoril novinarko in trdi, da je njena smrt posledica tragične nesreče. Priznal pa je, da je razkosal njeno truplo in kose odvrgel v morje.