Revija Reporter
Svet

Čuteča Melania na srečanju s preživelim dijakom (FOTO in VIDEO)

Biserka Karneža

10. mar. 2018 6:00

Deli na:

Ve se, da ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania rada preživljata konec tedna na svojem posestvu v Palm Beachu na Floridi. Nedaleč stran je Parkland, kjer se je na Srednji šoli Stoneman Douglas 14.februarja letos zgodil pokol 17 dijakov.

Srečanje med ameriško damo in preživelim ameriškim dijakom Kyleom Kashuvom, do katerega je prišlo v Beli hiši, bi bilo lahko torej načrtovano že poprej na Floridi, a očitno za to ni bil najbolj ugoden čas. Zdaj so se vroče debate o nedopustni dostopnosti orožja, ko se je moral pred dijaki, učitelji in svojci zagovarjati senator Marco Rubio s Floride, vsaj malo umirile. Tako lahko stopi v ospredje »tiha diplomacija« prve dame.

Dijak Kyle Kashuv je obiskal Belo hišo v tednu, ko so se v Washingtonu zvrstile razprave, kako preprečiti, da se podobne tragedije ne bi znova zgodile. Skupno srečanje s Kyleom Kashuvom je Melania predstavila na družabnem omrežju tviter, kjer je zapisala, kako se jo je dotaknilo, da otroci s svojim glasom želijo ustvariti spremembe in da bi moralo vse navdihovati Kashuvovo sporočilo o enotnosti. Zahvalila se je za njegov obisk in ob tem dodala pripombo: »Upam, da ste uživali, ker ste lahko presenetili ameriškega predsednika.« Prva dama je namreč Kashuva, ki se zavzema za združevanje in nasprotuje protestom dijakov, po krajšem klepetu odpeljala po hodnikih Bele hiše še v ovalno sobo, kjer je tisti čas ravno sedel ameriški predsednik Donald Trump.