prom-dance Svet24.si

Maturantski ples lep spomin, a velik finančni ...

PP 3-feb21 Svet24.si

Zdrava malica ali kosilo regačico, malce ...

sola solarji bobo Necenzurirano

Strelski pohodi po šolah, ki jih ni bilo

brglez han Reporter.si

Ozadje kongresa SD: Kučan proti Hanu, glavna ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Čudež v Turčiji: pod ruševinami so preživeli kar 260 ur!

Deli na:
Čudež v Turčiji: pod ruševinami so preživeli kar 260 ur!

Posledice potresa v Turčiji. - Foto: Profimedia

Več kot 260 ur po potresu so v mestu Antakya na jugu Turčije iz ruševin potegnili še tri preživele osebe, med njimi 14-letnika, so danes sporočile turške oblasti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Turški minister za zdravje Fahrettin Koca je na Twitterju sporočil, da so 261 ur po potresu iz ruševin v središču Antakyje, prestolnice province Hatay, rešili 33-letnega in 26-letnega moškega.

Oba so reševalci rešili iz ruševin iste stavbe, je poročal turška tiskovna agencija DHA. Minister je povedal, da so ju takoj odpeljali v bolnišnico.

Uro pred tem, 260 ur po potresu z magnitudo 7,8, so iz ruševin stavbe v Antakyi "po intenzivnih prizadevanjih" potegnili tudi 14-letnega fanta, je sporočil minister. Dodal je, da je najstnik, ki mu je ime Osman, prestal operacijo v lokalni bolnišnici, ni pa navedel kako zahtevna je bila. Na fotografiji je bilo sicer videti, da je pri zavesti.

Zadnje uradno število smrtnih žrtev potresa z magnitudo 7,8, ki je 6. februarja ob 4. uri po lokalnem času prizadel jugovzhod Turčije in severozahod Sirije, je preseglo 42.000. Več deset tisoč ljudi je ranjenih, več tisoč jih pogrešajo.

Verjetno ene zadnjih preživelih, ki so jih našli reševalci, saj se iskanje postopoma končuje, so rešili v provinci Hatay v okolici Antakye, blizu sirske meje.

Ljudje sicer lahko brez vode običajno preživijo približno 72 ur. Zato so morali tisti, ki jih zdaj še vedno rešujejo, po mnenju zdravnikov v ruševinah najti kakšno zalogo vode, poroča nemška tiskovna agencija dpa.