mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Črnogorska policista ujeta med nadlegovanjem albanskega državljana

Deli na:
Črnogorska policista ujeta med nadlegovanjem albanskega državljana

Črnogorski premier Dritan Abazović - Foto: Profimedia

Potem ko se je na spletu pojavil posnetek, na katerem črnogorska obmejna policista nadlegujeta albanskega državljana, je črnogorska policija privedla dva uslužbenca zaradi suma kaznivega dejanja zlorabe. Črnogorski premier Dritan Abazović je obsodil ravnanje policistov in ocenil, da bo takšnih incidentov v predvolilnem času še več.

Črnogorska policija je po nalogu državnega tožilstva privedla policijska uslužbenca Nikolo Boljevića in Dragana Šćekića. Proti njima bo vložila kazensko ovadbo.

"Policijska uslužbenca sta, kakor sumimo, kaznivo dejanje storila 15. januarja, na mejnem prehodu Sukobin - Murićani, tako da sta ob izvrševanju uradnih pooblasti proti tujim državljanom uporabila prekomerno silo," so v sredo sporočili s policije.

Incident se je zgodil minuli mesec na meji med Črno goro in Albanijo. Posnetek je bil prvič javno objavljen na profilu skupine Podgorički vremeplov na družbenem omrežju Facebook. Na njem je mogoče videti, kako policijski uslužbenec verbalno nadleguje starejšega moškega v avtu ter ga v nekem trenutku celo grobo prime za obraz in poskuša nasilno izvleči iz avta.



Premier Abazović, ki je tudi sam albanske narodnosti, je v sredo dejal, da je posnetke, povezane s primerom, videl že 15. januarja in da so že takrat začeli preiskovati incident.

Ocenil je, da bo takšnih primerov do 19. marca, ko bodo v državi predsedniške volitve, vse več. "Bolj ko se bomo približevali 19. marcu, več takšnih videoposnetkov, grafitov, nacionalizma, napetosti in ustvarjanja slabe atmosfere v odnosu do Bošnjakov, Albancev, manjšin lahko pričakujete," je izjavil po pisanju črnogorskega portala Cafe del Montenegro. Poudaril je, da policisti, ki imajo "določene probleme", ne morejo biti del te službe.

Iz stranke Nova demokratska moč, ki zagovarja interese albanske manjšine, so medtem opozorili, da je črnogorsko ministrstvo za notranje zadeve pod pritiskom objavljenega posnetka potrebovalo 35 dni, da ukrepa. To po njihovi oceni priča, da so primer želeli prikriti na vseh ravneh ministrstva.