Revija Reporter
Svet

Črn dan za Nemčijo: rekordno število smrti zaradi covida-19

STA

17. dec. 2020 6:00

Deli na:

Fotografija je simbolična

Profimedia

V Nemčiji, kjer od včeraj velja skoraj popolna ustavitev javnega življenja, so zabeležili nov črni mejnik v pandemiji. Za covidom-19 je v zadnjem dnevu umrlo 952 ljudi, kar je največ od začetka epidemije, so sporočili iz inštituta Roberta Kocha (RKI). Potrdili so še 27.728 novih okužb z novim koronavirusom; manjkajo sicer še podatki za Saško.

V Nemčiji so sicer zadnji rekord po številu mrtvih in okuženih zabeležili v petek, ko je umrlo 598 ljudi, potrdili pa so 29.875 okužb. Covid-19 je v Nemčiji doslej sicer terjal 23.427 življenj, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Nemčiji so včeraj začeli veljati še strožji ukrepi za zajezitev koronavirusa, ki bodo v veljavi do 10. januarja. Odprte ostajajo le nujne trgovine, šole so zaprte, omejeno je druženje. Država je delno ugasnila javno življenje že v začetku novembra, ampak ukrepi niso prinesli želenih učinkov. Veliko upanja se sedaj polaga v cepljenje, ki naj bi se v Nemčiji začelo še letos.

Nemški minister za zdravje Jens Spahn je napovedal, da se bo v Nemčiji cepljenje proti covidu-19 začelo 27. decembra, in sicer v domovih za ostarele, poroča francoska tiskovna agencija AFP.