zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Cleveland bo plačal šest milijonov dolarjev sorodnikom črnega dečka, ki ga je ubil beli policist

Deli na:
Cleveland bo plačal šest milijonov dolarjev sorodnikom črnega dečka, ki ga je ubil beli policist

Foto: Twitter

Mesto Cleveland bo sorodnikom 12-letnega temnopoltega Tamirja Ricea, ki ga je novembra 2014 ubil beli policist, plačala šest milijonov dolarjev odškodnine. Rice se je v parku igral z zračno pištolo, ki jo je policist zamenjal za pravo.

Družina je na zveznem sodišču vložila odškodninsko tožbo, ki jo je mesto poravnalo. Cleveland bo letos plačal tri milijone dolarjev, prihodnje leto pa še tri milijone, pri čemer nihče ni priznal nobene krivde.

Policija je dobila 22. novembra 2014 klic, da je v parku temnopolti mladenič z orožjem. Moški, ki je klical, je posebej poudaril, da je oseba mladoletna in da orožje najverjetneje ni pravo, vendar pa policijska patrulja te informacije ni dobila.

Policist Timothy Loehman je takoj po prihodu v park potegnil orožje in odprl ogenj brez vprašanj ali opozorila. Ustreljenemu prav tako niso nudili prve pomoči, dokler nekaj minut kasneje na prizorišče ni prišel agent FBI.

Velika porota v Clevelandu ni hotela potrditi obtožnice proti policistu, poleg odškodninske pa teče še tožba na zveznem sodišču zaradi kršenja državljanskih pravic Tamirju Riceu. Takšne tožbe se v ZDA uporabljajo, ko pravosodni organi na lokalni ravni ne opravijo svojega dela.

Mladoletnikova smrt je sprožila proteste v Clevelandu in drugod po ZDA, kjer so se združili s protesti proti podobnim primerom streljanja belih policistov na temnopolte osumljence.