Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ciklon Teodor terjal smrtno žrtev in več deset poškodovanih na Hrvaškem

Deli na:
Ciklon Teodor terjal smrtno žrtev in več deset poškodovanih na Hrvaškem

Foto: Reuters

Burja tudi danes ovira promet na hrvaških avtocestah na odsekih pri obali. Ciklon Teodor je sicer svojo največjo moč pokazal v ponedeljek. V neurju je umrla ena oseba, več deset je bilo poškodovanih, med njimi je ena oseba v smrtni nevarnosti. Zabeležili so tudi veliko gmotno škodo, predvsem na območju Reke in Zagreba.

Na Hrvaškem ne pomnijo takšnega neurja, v katerem je močan veter odnašal strehe, drevesa, električno napeljavo in zabojnike za smeti. Gmotno škodo še seštevajo. Neurje je povzročilo tudi kaos v prometu, zdravniško pomoč pa je poiskalo več kot 40 oseb, poročajo hrvaški mediji.

Umrl je 46-letnik, na katerega se je v ponedeljek na kmetiji nedaleč Varaždina po močnem sunku vetra zrušilo drevo. Odpadla veja z drevesa je lažje poškodovala tudi štiri deklice, ki so bile pred osnovno šolo v Opatiji.

V kritičnem stanju je eden od dveh delavcev, ki sta padla s približno osmih metrov višine na gradbišču na Reki, ko se je zaradi močne burje porušil gradbeni oder, na katerem sta stala neprivezana. Večina poškodovanih je poiskala zdravniško pomoč zaradi različnih zlomov in odrgnin.

Sunki vetra so na mostu na otok Krk večkrat presegli 200 kilometrov na uro, medtem ko so se na celini, v Zagrebu, Križevcih in Krapini, približali hitrosti 100 kilometrov na uro.

Močan dež je povzročil manjše poplave na območju severozahodne Hrvaške in Karlovca. Sicer so pristojne službe sporočile, da gre za običajne posledice obilnejšega dežja ter da se ni zgodilo nič dramatičnega. Pričakujejo, da ne bo nobenih hujših posledic, čeprav reke še naraščajo.

V ponedeljek je prvi sneg to zimo pobelil vrhove hrvaških gora od istrske Učke preko Gorskega Kotarja do zagrebškega Sljemena.