GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Chavez hvali sirskega diktatorja Asada

Deli na:
Chavez hvali sirskega diktatorja Asada

Foto: Reuters

Svet obsoja sirskega diktatorja Asada, katerega vojska je v zadnjem letu pobila že 8000 Sircev, a venezuelski predsednik Hugo Chavez ga raje hvali.

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je v televizijskem posnetku iz Havane, ki so ga v nedeljo objavili na venezuelski televiziji dejal, da hitro okreva po zadnji operaciji raka v predelu medenice. Priložnost za nastop je izkoristil tudi za pohvale na račun sirskega predsednika Bašarja al Asada in kritike na račun ZDA.

Chavezu so kubanski zdravniki že junija lani odstranili tumor velikosti teniške žogice, 24. februarja pa se je vrnil na Kubo, ker se mu je rak znova pojavil. V televizijskem posnetku, katerega avtentičnost je potrdil s prikazovanjem kubanskega dnevnega časopisja, je Chavez dejal, da je bila operacija preteklo nedeljo povsem uspešna in sedaj hitro ter agresivno okreva po zaslugi "Boga in hitre zdravniške diagnoze ter ukrepanja".

57 letni Chavez se je po telefonu že v petek oglasil v enega od televizijskih programov Venezuele in zagotavljal, da je spet povsem zdrav.

Da mu gre na bolje je dokazal z ostrimi kritikami na račun ZDA ter nekaterih evropskih držav, ki podpirajo agresijo proti Siriji. Predsedniku Bašarju al Asadu, čigar sile so od marca lani pobile že 8000 Sircev, je izrazil polno solidarnost. Solidarnost je izrazil tudi sirskemu ljudstvu.