Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

protest vlada ljubljana jenull policija pl Necenzurirano

Strojevodje iz Auschwitza #kolumna

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

dragic doncic Ekipa24.si

Uh, to pa bo spektakel! Gogi in Luka spet skupaj v...

Roštiljada Odkrito.si

FOTO: Roštiljada – Poglejte, KDO je bil v ...

liverpool navijaci pariz policija Ekipa24.si

Kaos pred finalom lige prvakov! Navijači ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Chavez hvali sirskega diktatorja Asada

Deli na:
Chavez hvali sirskega diktatorja Asada

Foto: Reuters

Svet obsoja sirskega diktatorja Asada, katerega vojska je v zadnjem letu pobila že 8000 Sircev, a venezuelski predsednik Hugo Chavez ga raje hvali.

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je v televizijskem posnetku iz Havane, ki so ga v nedeljo objavili na venezuelski televiziji dejal, da hitro okreva po zadnji operaciji raka v predelu medenice. Priložnost za nastop je izkoristil tudi za pohvale na račun sirskega predsednika Bašarja al Asada in kritike na račun ZDA.

Chavezu so kubanski zdravniki že junija lani odstranili tumor velikosti teniške žogice, 24. februarja pa se je vrnil na Kubo, ker se mu je rak znova pojavil. V televizijskem posnetku, katerega avtentičnost je potrdil s prikazovanjem kubanskega dnevnega časopisja, je Chavez dejal, da je bila operacija preteklo nedeljo povsem uspešna in sedaj hitro ter agresivno okreva po zaslugi "Boga in hitre zdravniške diagnoze ter ukrepanja".

57 letni Chavez se je po telefonu že v petek oglasil v enega od televizijskih programov Venezuele in zagotavljal, da je spet povsem zdrav.

Da mu gre na bolje je dokazal z ostrimi kritikami na račun ZDA ter nekaterih evropskih držav, ki podpirajo agresijo proti Siriji. Predsedniku Bašarju al Asadu, čigar sile so od marca lani pobile že 8000 Sircev, je izrazil polno solidarnost. Solidarnost je izrazil tudi sirskemu ljudstvu.