palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Čehinja vdrla v srednjo šolo in z nožem ubila dijaka

Deli na:
Čehinja vdrla v srednjo šolo in z nožem ubila dijaka

Foto: Reuters

Mlada Čehinja je danes vdrla v srednjo šolo v kraju Ždar nad Sazavou na jugovzhodu Češke, kjer je do smrti zabodla dijaka ter poškodovala dve dijakinji in policista, ki jo je poskušal obvladati.

Po poročanju medijev je sicer ženska najprej napadla eno od dijakinj in jo ranila, nato pa zabodla še 16-letnega dijaka, ki ji je skušal pomagati. Kot je sporočila policija, je ta kljub hitremu posredovanju zdravnikov podlegel ranam.

Učenko, ki je bila ranjena, je nato spustila, medtem pa vzela neko drugo za talko. Še preden so jo uspeli onesposobiti z električnim paralizatorjem, je ranila tudi to dekle in še enega od policistov.

Policija je 26-letno napadalko nato vendarle prijela. Izkazalo se je, da gre za žensko iz Ostrave na vzhodu Češke, ki nima nobene zveze s srednjo trgovsko šolo v Ždaru.

Kasneje je prišlo na dan, da je napadalka psihična bolnica, ki je pred dvema letoma na neki drugi osnovni šoli ugrabila sedemletno deklico in zabodla učiteljico.

Takrat ji je sodišče namesto zapora izreklo zdravljenje zaradi shizofrenije v zaprti psihiatrični ustanovi, od koder pa so jo letos izpustili, da se zdravi ambulantno, poroča beograjska tiskovna agencija Beta, ki ima dopisnico na Češkem. Kot dodaja, je med Čehi zato že zavladalo ogorčenje nad sistemom, ki dovoli kaj takega.

Ždar nad Sazavou naj bi sicer prav danes obiskal češki premier Bohuslav Sobotka, vendar je obisk po tragičnem dogodku odpovedal, je še poročala Beta.