Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Britanska notranja ministrica predlaga omejevanje pravic skrajnežev

Deli na:
Britanska notranja ministrica predlaga omejevanje pravic skrajnežev

Foto: Reuters

Britanska notranja ministrica Theresa May je včeraj napovedala, da si bo prihodnja vlada, če jo bodo znova sestavili konservativci, prizadevala za pridobitev novih pooblastil, s katerimi bi prepovedala skrajne skupine in omejila dejavnosti "škodljivih" posameznikov.

Kot je Mayeva povedala na kongresu konservativcev v Birminghamu, bodo ti ukrepi del volilnega programa stranke za parlamentarne volitve prihodnje leto.

Ob tem je po poročanju britanskega BBC poudarila, da bodo na koncu v boju proti ekstremizmu zmagale "britanske vrednote".

Načrtovani ukrepi bodo uperjeni proti ljudem in skupinam, "ki za las ostajajo znotraj zakonskih okvirov, a širijo strupeno sovraštvo".

Glede na predlog Mayeve bi lahko policija zahtevala sodne naloge za preprečevanje "škodljivih aktivnosti" z omejevanjem gibanja posameznikov, lahko pa bi jim tudi preprečila nastope v javnosti ali objavljanje prispevkov na internetu.

Mayeva je še poudarila, da se je za islamske skrajneže odšlo v Sirijo in Irak boriti najmanj 500 Britancev. Po njenem mnenju so potrebni ostri ukrepi za preprečevanje radikalizacije mladih.

Na kongresu so načrte pozdravili s stoječimi ovacijami, medtem ko so jih druge britanske stranke že kritizirale. Po mnenju evroskeptične stranke Ukip tovrstni ukrepi ogrožajo svobodo govora.