Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Britanci bodo Ukrajini pomagali pri urjenju vojakov

Deli na:
Britanci bodo Ukrajini pomagali pri urjenju vojakov

Foto: Reuters

Velika Britanija bo marca v Ukrajino poslala vojake, ki bodo urili in svetovali ukrajinskim silam, ki se na vzhodu spopadajo s proruskimi separatisti, je včeraj v parlamentu napovedal britanski premier David Cameron. Znova pa je izključil možnost oboroževanja ukrajinske vojske, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po njegovih besedah bo do 75 britanskih vojakov, ki bodo razdeljeni v štiri skupine, odšlo na območje, ki bo daleč od konfliktnega območja, da bi nudili urjenje na področju zdravstvene oskrbe, logistike, obveščevalne dejavnosti in pehote. Operacija naj bi trajala do šest mesecev.

Poveljnik ameriške vojske v Evropi, generalpodpolkovnik Ben Hodges je pred dvema tednoma med obiskom na Poljskem že napovedal, da bo bataljon ameriške vojske marca začel uriti tri bataljone ukrajinske vojske v centru za urjenje v Lvovu.

Cameron je včeraj tudi napovedal, da si bo znotraj EU prizadeval za dodatne sankcije proti Rusiji, če proruski separatisti na vzhodu Ukrajine ne bodo spoštovali 12. februarja v Minsku dogovorjenega premirja.

To je dejal, medtem ko zunanji ministri Rusije, Ukrajine, Nemčije in Francije na sestanku v Parizu včeraj niso dosegli pomembnejšega napredka v poskusu reševanja krhkega premirja.

Cameron je zavrnil namige, da neudeležba Velike Britanije v teh pogovorih kaže na izgubljanje njenega vpliva na globalni sceni. Poudaril je, da ima London glede Ukrajine zelo jasno vlogo in da ni treba sodelovati v vseh različnih oblikah pogajanj.