stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Brata Karabatić in drugi osumljenci v aferi Montpellier zaslišani na sodišču

Deli na:
Brata Karabatić in drugi osumljenci v aferi Montpellier zaslišani na sodišču

Foto: Reuters

Potem ko so na policiji v Parizu danes zjutraj izpustili nekaj rokometašev Montpellierja, osumljenih prirejanja izida tekme, so v Montpellierju opoldne že opravili prva zaslišanja na sodišču.

Kot poročajo francoski mediji, so na sodišče prišli brata Nikola in Luka Karabatić - vsak v svojem vozilu - ter njuni dekleti ter še dva igralca, Mladen Bojinović in Samuel Honrubia.

V preiskavi afere, v kateri francoski pravosodni organi preiskujejo domnevno prirejanje izida tekme Cesson - Montpellier 12. maja, je skupno 18 oseb, med njimi devet igralcev: Nikola in Luka Karabatić, Mickael Robin, Samuel Honrubia, Wissem Hmam, Mladen Bojinović ter vsi trije slovenski rokometaši Primož Prošt, Dragan Gajić in Vid Kavtičnik. Slednjega so, tako kot še Robina in Wissema, v ponedeljek zvečer izpustili iz pripora.


Tožilec v Montpellierju Brice Robin pa je na novinarski konferenci pojasnil, da obstajajo "zelo močni sumi, da so se na omenjeni tekmi dogajale neetične stvari." Dodal je še, da je na zaslišanjih na policiji je partnerka Luke Karabatića, televizijska novinarka Jenny Pray, priznala, da je stavila, drugi vpleteni pa so se zavili v molk.

Medtem je televizija RTL razkrila še nekaj podrobnosti o tem, kaj se je dogajalo na tekmi in ob njej. Preiskovalci naj bi tako na podlagi telefonskih pogovorov med igralci prišli do podatka, da so bili rokometaši prepričani v poraz svoje ekipe, ki bi bil brez posledic za klub, saj si je takrat že zagotovil naslov prvaka.

Preiskovalci so postali pozorni zaradi nenavadno velikega števila stav na eno tekmo, ki je za 40-krat presegle povprečje, sumljivo pa je bilo tudi to, da so bile stave v 99,94 odstotka vplačane za poraz Montpellierja. Stave so vplačevali le na treh mestih (Montpellier, Rennes in Pariz), zneski vplačil pa niso presegali 100 evrov in so bili poravnani z gotovino, tako da se stavcem ni bilo potrebno identificirati.