Interview (Luka Jezersek and family), Cerklje na Gorenjskem, Chef, 23-Mar-2021 - 04 Dobra karma

Iskreni Luka Jezeršek: 'Z ženo ne rabiva ...

aligator Svet24.si

FOTO: V želodcu 200-kilogramskega aligatorja ...

kazalo--I-zvezdan radonjic-pl004 Reporter.si

Sodnik Radonjič gre med odvetnike, še prej pa ...

Gregor Pečan Svet24.si

Potrebna bodo leta, da bodo učenci nadoknadili ...

20210324-01053120 Necenzurirano

Slovenija kot ladja Ever Given #kolumna

puder Odkrito.si

Zaradi tega so mladenke umirale

gaja prestor 7 sašo radej Njena.si

Slovenska pevka razgaljena pokazala tetovaže

Svet

Bolni Navalni v zaporu nadaljuje gladovno stavko

Deli na:
Bolni Navalni v zaporu nadaljuje gladovno stavko

Foto: Reuters

Zaprti kritik Kremlja Aleksej Navalni je v ponedeljek sporočil, da po novem trpi še za kašljem in vročino, a je obenem zatrdil, da bo nadaljeval gladovno stavko, ki jo je v zahtevi po ustrezni zdravstveni oskrbi začel minuli teden.

Navalni je naznanil gladovno stavko minulo sredo, češ da mu zaporniški zdravnik zaradi hudih bolečin v hrbtu in otrplih nog zgolj predpisuje protibolečinske tablete, sicer pa mu ne nudijo zdravljenja. Njegova ekipa je naslednji dan sporočila, da je še pred začetkom stavke izgubil osem kilogramov, za kar naj bi bilo krivo odrekanja spanja v zaporu.

V ponedeljkovi objavi na Instagramu je nato Navalni navedel nove zdravstvene težave, s katerimi se spopada. Glede na uradne meritve naj bi imel povišano telesno temperaturo 38,1 stopinje Celzija in močan kašelj. "Seveda nadaljujem z gladovno stavko," je še dodal ob tem.

Kremlju naklonjeni moskovski časnik Izvestija je kasneje poročal, da so Navalnega zaradi znakov respiratornih težav, zlasti visoke vročine, prepeljali na opazovanje v zdravstveno enoto. Izvedli naj bi vse potrebne teste, vključno na novi koronavirus, je ob sklicevanju na vire v zaporu poročal časnik.


V taboru Navalnega tovrstne premestitve še niso potrdili, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Opozicijski voditelj v kazenski koloniji Pokrov okoli 100 kilometrov vzhodno od Moskve služi zaporno kazen dveh let in pol, ki ga je doletela v povezavi s starimi obtožbami goljufije. Kolonija je znana po strogi disciplini.

Pred njegovim zadnjim javljanjem od tam so prokremeljski mediji v petek poskušali zavreči trditve o slabem ravnanju in pomanjkanju zdravstvene oskrbe. Videti naj bi bil povsem normalno, kolonija Pokrov pa da je "tako rekoč vzorna".

Navalni je v ponedeljek ta poročila zavrnil kot povsem neresnična. Kot je dodal, so od njegovega prihoda v kolonijo februarja že tretjo osebo od 15 v njegovi enoti hospitalizirali zaradi tuberkuloze, še poroča AFP.

Loading...