stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bohemian Rhapsody kot zdravilo proti slabi volji in depresiji

Deli na:
Bohemian Rhapsody kot zdravilo proti slabi volji in depresiji

Foto: Reuters

Pesem Bohemian Rhapsody legendarne britanske skupine Queen pomaga odpraviti slabo voljo in se priporoča v poslušanje vsem, ki so žalostni ali trpijo zaradi depresije, je pokazala anketa, ki jo je v okviru raziskave o vplivu glasbe na zdravje za britanski radio BBC opravila agencija ComRes.

Anketa je zajela tisoč ljudi, ki so lahko izbirali med desetimi skladbami, za katere je bilo ugotovljeno, da izboljšajo razpoloženje. Na drugo in tretje mesto sta se glede na blagodejni vpliv na počutje uvrstili pesmi Dancing Queen švedske skupine Abba in Happy ameriškega pevca Pharrella Williamsa.

Sicer pa je v anketi več kot dve tretjini vprašanih navedlo, da radi poslušajo glasbo, ko se ne počutijo dobro. Skoraj 90 odstotkov pa jih je izrazilo prepričanje, da poslušanje glasbe pomaga ljudem, da se počutijo bolje, ko so bolni ali se soočajo z osebno krizo.

Na seznamu, s katerega so lahko izbirali vprašani v anketi, so se znašle tudi skladbe Boba Marleyja, Robbieja Williamsa in Michaela Jacksona, še navaja BBC.

Bohemian Rhapsody se nahaja na albumu A Night at the Opera, ki je izšel pred četrt stoletja. Skladba traja skoraj šest minut in je kar dvakrat zasedla prvo mesto britanskih glasbenih lestvic - prvič ob objavi leta 1975 in nato ponovno po smrti pevca skupine Freddieja Mercuryja leta 1991.