Revija Reporter
Svet

Bizarno: Trump na strani ljubiteljice teorij zarote, ki hoče priti do urina dr. Faucija ter svari pred seksom z demoni (VIDEO)

M. M.

29. jul. 2020 10:27 Osveženo: 10:31 / 29. 7. 2020

Deli na:

Stella Immanuel je zdravnica, voditeljica svoje cerkve in ljubiteljica teorij zarote.

YouTube

Ameriški predsednik Donald Trump je retvital video zdravnice iz Houstona in ljubiteljice teorij zarote, ki trdi, da so nekatere reproduktivne motnje posledica sanj o seksu z demoni in čarovnicami, da zdravniki uporabljajo DNK Nezemljanov za zdravljenje ljudi, ter da znanstveniki razvijajo cepivo, ki bo uničilo gen v možganih, zaradi katerega so ljudje verni.

Več različic videa, ki ga je objavil portal Breitbart, je svojim sledilcem delil tudi Trump. V videu skupina zdravnikov pred ameriškim vrhovnim sodiščem stresa dvomljive znanstvene teorije. Zvezdnica tega videa, zdravnica Stella Immanuel, med drugim trdi, da je hidroksiklorokin, razvpito zdravilo proti malariji, ki ga je kljub pomislekom strokovnjakov za zdravljenje covida-19 priporočal Trump, tako učinkovito, da sploh ne potrebuješ maske.

Immanuelova je v videu dejala, da so visoki člani zvezne administracije, med njimi tudi direktor Nacionalnega inštituta za zdravje Anthony Fauci, očrnili hidroksiklorokin, ker so želeli oslabiti Trumpove možnosti za ponovno izvolitev.


Twitter je kasneje video zbrisal, obenem je za krajši čas blokiral predsednikovega sina Donalda Trumpa mlajšega, ki je video tudi delil svojim sledilcem.

Immanuelova je medicinsko diplomo pridobila v Nigeriji in je registrirana kot zdravnica v Teksasu. Lani je v houstonskem nakupovalnem centru odprla svojo ordinacijo, tik ob njej pa še svojo cerkev Firepower Ministries.

V pridigah na YouTubeu, knjigah, ki jih izdala v samozaložbi, ter člankih na svoji spletni strani je Immanuelova med drugim trdila, da so impotenca, neplodnost in spontani splavi posledica seksa s z zlobnimi demoni in človeškimi čarovnicami.

Pravi tudi, da so znanstveniki odkrili gen v možganih, zaradi katerega so ljudje verni, in da razvijajo cepivo, s katerim bi se tega gena znebili.

Predsednik Trump je na vprašanje novinarjev, zakaj je delil video ženske s tako norimi idejami, odgovoril, da se ji je zdel "njen glas pomemben glas, a o njej ne vem nič". Video je retvital, ker je bila v njem skupina zdravnikov, "velikih oboževalcev hidroksiklorokina".

Immanuelova je za ameriški portal Salon izjavila, da se je v Washingtonu srečala s senatorji, a noče povedati njihovih imen, senatorji, ki jih je klical Salon, pa se na klice niso odzvali.

Objava videa na Twitterju je izzvala številne kritike, ki pa Immanuelove niso utišale. Med drugim je javno pozvala do uporabe hidroksiklorokina kritične voditelje in novinarje CNN, pa tudi dr. Faucija, naj ji dajo vzorce urina in tako dokažejo, da ne jemljejo omenjenega zdravila.

Na Twitterju je Immanuelova še zagrozila, da bo Jezus sesul Facebook, če ji to družbeno omrežje ne bo vrnilo njenega profila.