ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bizarno: Joeju Bidnu, Marku Zuckerbergu in Morganu Freemanu prepovedan vstop v Rusijo

Deli na:
Bizarno: Joeju Bidnu, Marku Zuckerbergu in Morganu Freemanu prepovedan vstop v Rusijo

Morgan Freeman - Foto: revija zvezde

Rusija je objavila seznam 963 vidnih Američanov, vključno s predsednikom Joejem Bidnom, prvim možem Facebooka Markom Zuckerbergom in hollywoodskim igralcem Morganom Freemanom, ki jim prepoveduje vstop v državo. Gre za povračilen ukrep v odziv na podobne poteze ZDA od začetka ruske invazije na Ukrajino.

Med tistimi na seznamu, objavljenem na spletni strani ruskega zunanjega ministrstva, so tudi drugi vladni predstavniki, kongresniki in druge vidne osebe. Številni izmed njih, zlasti Biden in državni sekretar Antony Blinken, so bili že pred tem deležni ruskih sankcij.

Freemana, ki ga pred tem ruske oblasti niso uvrstile na nobenega od seznamov za sankcije, Moskva obtožuje, da je leta 2017 posnel video, v katerem trdi, da Rusija kuje zarote proti ZDA.

"Ruske protisankcije so potrebne, njihov namen pa je omejiti ZDA, ki poskušajo preostanku planeta vsiliti neokolonialni 'svetovni red'," je v današnji izjavi zapisalo rusko zunanje ministrstvo.

Dodali so, da Moskva ostaja odprta za "pošten dialog", in potegnili ločnico med ljudmi v ZDA in oblastmi, ki da spodbujajo rusofobijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruske oblasti so sicer danes vstop v Rusijo prepovedale tudi 26 Kanadčanom, vključno s Sophie Trudeau, soprogo kanadskega premierja Justina Trudeauja.