Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bizarna obramba Trumpove odvetnice: Nobena razumna oseba mi ne bi smela verjeti

Deli na:
Bizarna obramba Trumpove odvetnice: Nobena razumna oseba mi ne bi smela verjeti

Trumpova odvetnica Sidney Powell - Foto: Wikimedia

Nekdanja odvetnica bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa Sidney Powell v obrambi pred tožbo proizvajalca volilnih strojev Dominion, ki zahteva 1,3 milijarde dolarjev odškodnine, trdi, da njenim trditvam o ukradenih predsedniških volitvah ljudje ne bi smeli verjeti, ker niso bile resne.

Sidney Powell je bila skupaj z Rudyjem Giulianijem najostrejša v trditvah brez osnove, da je demokrat Joe Biden dobil volitve proti Trumpu s prevaro. Pri tem je med drugim trdila, da je Dominion priredil volilne stroje v sodelovanju s pokojnim voditeljem Venezuele Hugom Chavezom.

Dominion je vložil tožbo proti njej, Giulianiju in konservativnim medijem, potem ko se laži niso nehale, podjetje je trpelo gospodarsko škodo, zaposleni pa so prejemali grožnje s smrtjo. Zavajanje o volitvah, ki je v ZDA dobilo ime "velika laž", je pripeljalo tudi do napada na kongres 6. januarja.

Odvetniki Powellove so v odgovoru na tožbo Dominiona naravnost priznali, da je bila velika laž pač velika laž, ki ji nobena pametna oseba ne bi smela verjeti. "Nobena razumna oseba ne bi smela skleniti, da so bile izjave Powellove o volilnih prevarah dejstvo," so zapisali njeni odvetniki.


Powellova je torej podpornike predsednika Trumpa vlekla za nos, njeni odvetniki pa niso natančno opredelili razloga za to. Razložili so le to, da tudi Dominon v tožbi trdi, da so bile njene izjave privlečene za lase in potemtakem ne morejo biti obrekovanje in sodišče naj tožbo zavrže.

V racionalni Ameriki ni nobenega dvoma o izidu predsedniških volitev, saj so jih potrjevali tudi republikanski državni uradniki, pa tudi člani Trumpove vlade, kot je bil nekdanji pravosodni minister Bill Barr.

Izjave Powellove o zaroti z mrtvim Chavezom so bile v nekem trenutku preveč tudi za Giulianija, ki se je od nje oddaljil, vendar pa ne za Trumpa, ki jo je želel imenovati na položaj posebne tožilke za preiskave volilnih prevar.

Pri tem v svoji vladi ni dobil podpore, nato je prišlo do napada na kongres in Trump se je prenehal aktivno upirati porazu na volitvam, ki ga sicer še vedno ni pripravljen priznati.