kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

Janša, Hojs Svet24.si

Grozi (ne)ministru Hojsu dve leti zapora?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Svet

Bivši poveljnik Nata Wesley Clark bi na Kosovu kopal premog

Deli na:

Upokojeni ameriški general Wesley Clark, ki je poveljeval silam zveze Nato v času bombardiranja nekdanje Zvezne republike Jugoslavije, je kosovske oblasti zaprosil, naj kanadskemu podjetju Envidity, ki ga vodi, izdajo dovoljenje za raziskave zalog premoga na Kosovu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Podjetje Envidity, ki se sicer osredotoča na okolju prijazne vire energije, je zaprosilo za dovoljenje za raziskave na zahodu Kosova in proizvodnjo sintetičnega goriva, če bodo tam našli večje zaloge premoga. Podjetje pričakuje, da bi v primeru, da bodo raziskave uspešne, proizvedli do 15,9 milijona litrov visokokakovostnega sintetičnega dizelskega goriva dnevno.

Podjetje ocenjuje, da bi Priština od posla imela 300 milijonov evrov koristi. Strokovnjaki ocenjujejo, da je na Kosovu do 14 milijard ton rezerv rjavega premoga in lignita, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tiskovni predstavnik kosovskega ministrstva za gospodarski razvoj Gezim Baxhaku je za AFP povedal, da prošnjo Envidityja preučujejo.

Loading...