uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Svet

Bivši poveljnik Nata Wesley Clark bi na Kosovu kopal premog

Deli na:

Upokojeni ameriški general Wesley Clark, ki je poveljeval silam zveze Nato v času bombardiranja nekdanje Zvezne republike Jugoslavije, je kosovske oblasti zaprosil, naj kanadskemu podjetju Envidity, ki ga vodi, izdajo dovoljenje za raziskave zalog premoga na Kosovu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Podjetje Envidity, ki se sicer osredotoča na okolju prijazne vire energije, je zaprosilo za dovoljenje za raziskave na zahodu Kosova in proizvodnjo sintetičnega goriva, če bodo tam našli večje zaloge premoga. Podjetje pričakuje, da bi v primeru, da bodo raziskave uspešne, proizvedli do 15,9 milijona litrov visokokakovostnega sintetičnega dizelskega goriva dnevno.

Podjetje ocenjuje, da bi Priština od posla imela 300 milijonov evrov koristi. Strokovnjaki ocenjujejo, da je na Kosovu do 14 milijard ton rezerv rjavega premoga in lignita, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tiskovni predstavnik kosovskega ministrstva za gospodarski razvoj Gezim Baxhaku je za AFP povedal, da prošnjo Envidityja preučujejo.

loading...
Loading...