Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bivši partner Merklovi očita, da je premalo storila za pravice istospolnih parov

Deli na:
Bivši partner Merklovi očita, da je premalo storila za pravice istospolnih parov

Foto: Reuters

Nemška kanclerka Angela Merkel bi morala storiti več za pravne pravice istospolnih parov v Nemčiji, je včeraj pozval prejšnji nemški zunanji minister Guido Westerwelle, ki je svojo homoseksualnost javno priznal pred desetletjem. Po njegovem mnenju Merklova zavira proces, da bi istospolni pari pridobili enake pravice kot heteroseksualni pari.

Westerwelle, tesen zaveznik Merklove v prejšnji vladni koaliciji, je v intervjuju z nemško revijo Stern kanclerko pozval, naj v svojem tretjem mandatu naredi napredek na tem področju. Njegova liberalna stranka FDP je bila sicer v prejšnji vladi koalicijska partnerica Merklove, a na lanskih parlamentarnih volitvah ni presegla volilnega praga in tako obstala pred vrati parlamenta.

Westerwelle je včeraj izrazil upanje, da se bo napredek, ki se je začel v prejšnjem mandatu, v novem nadaljeval in tudi zaključil, se pravi, da bo dosežena zakonska enakopravnost istospolnih partnerskih skupnosti in zakonskih zvez.

Nekdanji minister je tudi prepričan, da razlog za dosedanji neuspeh izenačevanja istospolnih zvez tiči v nepripravljenosti Merklove za sprejem ukrepov za dobrobit istospolno usmerjenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za razliko od Španije, Francije in Nizozemske, Nemčija ne priznava istospolnih porok, a je nemški parlament lani sprejel zakon, ki istospolnim parom podeljuje enake davčne pravice kot heteroseksualnim parom.