Revija Reporter
Svet

Bivša urednica modne biblije Vogue: Melania Trump je popolna enigma

M. M.

30. avg. 2020 12:46 Osveženo: 12:48 / 30. 8. 2020

Deli na:

Melania Trump med govorom na republikanski konvenciji.

Profimedia

Ko je Melania po svojem govoru na republikanski konvenciji zapustila oder, me je spomnila na Jackie Kennedy, za Daily Mail piše nekdanja urednica britanske izdaje revije Vogue Alexandra Shulman.

Tako kot njena slavna predhodnica je tudi Melania popolna enigma, meni Shulmanova. Kaj se dogaja za njenimi mačjimi očmi in kot sablja ostrimi ličnicami, se sprašuje novinarka. Tako kot Jackie Melania pozornost pogosto pritegne z nepredvidljivostjo in včasih kontroverznimi modnimi odločitvami – za govor je bila oblečena v obleko, ki je po kroju in barvi skoraj spominjala na vojaško uniformo.

Vloga prve dame je nadvse vidna, a vse prej kot transparentna, piša Shulmanova. Ženske so v središču pozornosti zgolj zaradi razmerja s svojim partnerjem in kot prve dame morajo biti diplomatske, diskretne, šarmantne in lepo oblečene, opiše Melaniino vlogo. In govoriti morajo le prave stvari, doda.

Melania se je v govoru zavzela za vrednote, na katere se njen mož Donald Trump požvižga, izpostavlja novinarka. Nosila je zaščitno masko v časih, ko je njen mož Američane pozival, naj se uprejo obvezni nošnji mask, in kolikokrat je v javnosti zavrnila njegov roko, ko jo je hotel prijeti, spomni Shulmanova.

Za razliko od svojih predhodnic Michelle Obama, Hillary Clinton ali soprog obeh Bushev se Melania ni zadovoljila zgolj s ponavljanjem tega, kar je govoril njihov soprog, meni novinarka, ki je fascinirana nad tem, kaj bo Melania storila v volilni kampanji.