zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bitka za letališče Doneck se nadaljuje, Moskva pod vse večjim pritiskom

Deli na:
Bitka za letališče Doneck se nadaljuje, Moskva pod vse večjim pritiskom

Foto: Reuters

Spopadi v okolici ukrajinskega letališča Doneck se danes nadaljujejo, s čimer je še bolj oslabljeno premirje med ukrajinsko vojsko in proruskimi separatisti, danes poročajo tuje tiskovne agencije. Zahod Moskvo poziva, da za ohranitev premirja izkoristi svoj vpliv.

Ukrajinska vojska je danes sporočila, da imajo še vedno nadzor nad letališčem v Donecku in da ne držijo petkove trditve proruskih separatistov, da naj bi ti zajeli letališče.

"Noč je bila mirna. Spopadi so se znova začeli zjutraj," je dejal eden izmed upornikov v oddaljenosti okoli dveh kilometrov od letališča. "Ne nadziramo letališča," je dejal, medtem ko je proruski "premier" samooklicane Republike Doneck Aleksander Zaharčenko v petek dejal, da uporniki nadzirajo 95 odstotkov letališča.

V spopadih za letališče sta v petek umrla dva pripadnika ukrajinskih sil, vojak in pripadnik nacionalne garde. Sicer pa je v zadnjih dneh umrlo 11 civilistov (štirje v šoli in šest v sredo na avtobusni postaji).

Štab za izvajanje protiteroristične operacije na vzhodu Ukrajine je danes še sporočil, da so proruski separatisti v zadnjih 24 urah trikrat napadali ukrajinske vojake na letališču Doneck. Obenem so sporočili, da so danes zjutraj prebivalce Donecka v skoraj vseh delih mesta prebudili streli iz artilerijskega orožja in da so razmere napete, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.