nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Biden pozval Netanjahuja, naj zaščiti civiliste v Gazi, ne pa tudi k prekinitvi ognja

Deli na:
Biden pozval Netanjahuja, naj zaščiti civiliste v Gazi, ne pa tudi k prekinitvi ognja

Ameriški predsednik Joe Biden - Foto: Twitter

Ameriški predsednik Joe Biden je v soboto z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem govoril o izraelski vojaški operaciji na območju Gaze ter pozval k zaščiti civilistov v Gazi, so sporočili iz Bele hiše. Izrael medtem nadaljuje napade na območje palestinske enklave, poročajo tuje tiskovne agencije.

Biden je v telefonskem pogovoru z Netanjahujem poudaril, da je treba civilno prebivalstvo, vključno s humanitarnimi delavci, zaščititi za vsako ceno. Pomembno je omogočiti civilistom, da se varno umaknejo z območij, kjer se boji nadaljujejo, je dejal.

V izjavi Bele hiše je navedeno, da sta voditelja razpravljala o ciljih in fazah izraelske vojaške akcije ter o nujnosti izpustitve vseh preostalih talcev, ki jih je zajel Hamas.

Netanjahu pa je dejal, da bo Izrael nadaljeval napade, dokler ne bo dosegel vseh svojih ciljev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Biden je ob odhodu iz Bele hiše proti Camp Davidu, kjer bo preživel božič, novinarjem dejal, da sta imela z Netanjahujem dolg pogovor, v odgovoru na vprašanje pa je pojasnil, da "ni prosil za prekinitev ognja".

ZDA pozivajo k bolj usmerjenim vojaškim operacijam Izraela na območju Gaze, ki naj bi se osredotočile na cilje Hamasa. Če se bo to zgodilo, se bo zmanjšalo tudi število civilnih žrtev, je pred dnevi dejal ameriški državni sekretar Antony Blinken.