pištola Svet24.si

V Mariboru so po sporu med 56-letnikom in ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

urska bacovnik jansa bobo Reporter.si

Je Urška Bačovnik Janša vedela, kako grozljive ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

lora klinc primoz roglic 19 Ekipa24.si

Soproga Primoža Rogliča je po njegovem odstopu ...

Svet

Biden je trmast: Le vsemogočni bog me lahko prepriča v umik

Deli na:
Biden je trmast: Le vsemogočni bog me lahko prepriča v umik

Ameriški predsednik Joe Biden - Foto: Profimedia

Ameriški predsednik Joe Biden je v pogovoru za televizijo ABC sinoči zavrnil možnost odstopa od predsedniške kampanje in po priznanju, da je imel na televizijskem soočenju z Donaldom Trumpom slab nastop zatrdil, da je še vedno najbolj usposobljen kandidat za zmago proti republikancu.

Vendar pa so skoraj vsi analitiki ameriških televizij po intervjuju menili, da z nastopom ni nikogar prepričal, saj naj bi podobno kot na soočenju s Trumpom kazal vseh svojih 81 let.

Biden je zavrnil vztrajna vprašanja voditelja Georgea Stephanopoulosa ali je pripravljen opraviti kognitivni test in dejal, da ima kognitivni test vsak dan med opravljanjem svojega dela.

Intervju z nekdanjim članom vlade bivšega predsednika ZDA Billa Clintona je bil prijazen, čeprav je Stephanopoulos postavil vsa glavna vprašanja, ki po soočenju Bidna in Trumpa skrbijo demokrate.

Stephanopoulos ga je spraševal o pozivih demokratskih kongresnikov naj odstopi, Biden je zatrdil, da ga vsi pozivajo naj ostane v tekmi, odgovornost za pozive k odstopu pa je naprtil medijem.

Zavračal je voditeljeve navedbe o tem, da zaostaja v anketah in trdil, da imajo svoje ankete, ki kažejo drugo podobo. Dejal je, da bo odstopil od kampanje le, če pride z nebes bog in mu to pove.

Na vprašanje ali je iskren sam s seboj, da bo res sposoben zmagati na volitvah in nadaljevati z delom predsednika ZDA, je Biden zatrdil, da je sicer se ne bi podal v kampanjo.

Zagotovil je, da je še vedno najboljši kandidat za zmago proti Trumpu in med drugim za to, da drži skupaj zvezo Nato, ker po njegovih besedah tega ni sposoben nihče drug.