Revija Reporter
Svet

Besni protestniki lovili ameriškega vrhovnega sodnika

STA
735

9. jul. 2022 8:11 Osveženo: 8:20 / 09. 7. 2022

Deli na:

Brett Kavanaugh

Wikimedia

Konservativni ameriški vrhovni sodnik Brett Kavanaugh je moral v sredo zvečer pobegniti iz restavracije skozi zadnja vrata po tem, ko so zagovorniki pravice do splava izvedeli kje je in organizirali glasen spontan protest, poroča medij Politico.

Brett Kavanaugh je del konservativne peterice sodnikov, ki so pred dvema tednoma pravico odločanja o zakonitosti umetne prekinitve nosečnosti prepustili oblastem na ravni posameznih zveznih držav, odtlej pa se skupaj s konservativnimi kolegi sooča z nezadovoljnimi protestniki.

V sredo je skušal večerjati v restavraciji Morton's v Washingtonu, a so se protestniki zbrali pred restavracijo in od upravitelja zahtevali, da Kavanaughu pokaže vrata. Kavanaugh ni slišal ali videl protestov, dokler mu varnostniki pred sladico niso povedali, da se morajo umakniti skozi zadnja vrata.

Restavracija je sporočila, da je takšno obnašanje protestnikov nezaslišano. "Politika ne bi smela igrati vloge pri tem, kje se kdo zbira ali večerja. Obstaja kraj in čas za vsako stvar. Motenje večerje je sebično dejanje brez dostojnosti," je sporočila restavracija.

Predstavniki protestnikov so medtem na Twitterju odgovorili, da bi moralo biti restavracijo sram, da streže nekomu, ki tako očitno sovraži ženske.