favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconija naj bi nasledila hčerka Marina

Deli na:
Berlusconija naj bi nasledila hčerka Marina

Foto: Reuters

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi se je po pravnomočni obsodbi v primeru Mediaset očitno že odločil, komu bo predal politično žezlo, če pride do najhujšega. Na robu odra, s katerega je medijski mogotec čustveno zagotavljal svojim podpornikom, da je nedolžen, je namreč stala njegova najstarejša hči Marina.

O vse večjem političnem vplivu Marine priča dejstvo, da je bila v zadnjih dneh redna udeleženka srečanj vodstva Berlusconijeve stranke Ljudstvo svobode na najvišji ravni, kar je v primerjavi s preteklostjo velika sprememba, poroča nemški Spiegel. Berlusconi je namreč dolgo trdil, da ne želi, da njegova hči trpi, kot je trpel sam, sedaj pa je očitno sklenil, da bi morala na prihajajočih volitvah vendarle kandidirati prav Marina.

Marina je Berlusconijeva najstarejša hči iz prvega zakona in naj bi bila vedno očkova najljubša. Čeprav ni dokončala študija, je bila pri rosnih 30 imenovana za izvršno direktorico očetove medijske družbe, zaradi česar jo je Forbes razglasil za najbolj vplivno žensko v Italiji.

Naklonjenost je menda obojestranska. Čeprav je Marina poročena z baletnikom, s katerim ima dva otroka, Silvio ostaja prvi moški v njenem življenju, piše Spiegel. Kritike na njegov račun ne prenese. Pa še po eni stvari se 46-letnica zgleduje po svojem očetu - rada zavije k lepotnemu kirurgu.

Zanimanje medijev je sicer v zadnjih tednih pritegnila tudi 28-letna Berlusconijeva zaročenka Francesca Pascale. Tudi ta je stala na odru, s katerega je Silvio v nedeljo v solzah več tisoč podpornikom zatrjeval, da je žrtev sodnega pregona, ki mu ni para. Odeta je bila v črno, oborožena pa je bila, kot se za takšno priložnost spodobi, z robcem, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Budnim očesom ni ušlo, da si je mladenka korak za korakom izborila vse pomembnejšo vlogo v življenju milijarderja, ki se je v preteklosti prav zaradi svoje ljubezni do brhkih mladenk in bunga-bunga zabav večkrat znašel v težavah. Tako se Berlusconi vse pogosteje v javnosti pojavlja s Francesco. Nazadnje so ju fotografi ujeli v vili ob jezeru Como, ki jo je Berlusconi kupil za 21 milijonov evrov, po navedbah rumenega tiska pa naj bi postala njuna skupna rezidenca.

Pascalejeva je nekaj časa nastopala na lokalnem televizijskem kanalu, nato pa se je politično angažirala na italijanski desnici. Berlusconi je bil zanjo idol in zadala si je cilj, da se mu bo približala. Ko je bil Berlusconi leta 2006 poražen na volitvah, je ustanovila klub njegovih pripadnikov z imenom Silvio, pogrešamo te. Berlusconi se je končno odločil, da jo spozna, potem ko je prek njegove vile na Sardiniji poslala manjše letalo s transparentom, na katerem je pisalo: "Silvio, manjkaš mi".

Silvio je o svoji zaročenki, za katero je prav tako več lepotnih operacij, pred kratkim dejal: "Je čedno dekle, to vsak vidi, a še več so vredni njeni notranji zakladi." Sicer pa poročni zvonovi za par še nekaj časa ne bodo zazvonili, saj Berlusconi uradno še ni ločen, čeprav že od leta 2009 živi ločeno od svoje druge žene Veronice Lario. Postopek se vleče zaradi finančnih apetitov nekdanje žene.

Novi najpomembnejši ženski v Berlusconijevem življenju pa očitno ne bosta medsebojni tekmici. Marina in Francesca se namreč menda odlično razumeta in sta prijateljici tudi na spletnem družbenem omrežju Facebook.