zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Belgijski premier: Najvišja stopnja nevarnosti povezana s tveganji za strelske napade in eksplozije

Deli na:
Belgijski premier: Najvišja stopnja nevarnosti povezana s tveganji za strelske napade in eksplozije

Foto: Reuters

Belgijski premier Charles Michel je danes dejal, da je povišanje stopnje nevarnosti pred terorističnimi napadi v Bruslju na najvišjo raven povezano z neposrednimi grožnjami o napadu.

Michel je na današnjem briefingu v Bruslju pojasnil, da je ukrep "povezan z grožnjo za napad s strani posameznikov z eksplozivi in orožjem na številnih lokacijah v prestolnici".

Belgijski nacionalni krizni center je za bruseljsko letališče, ki se nahaja izven mesta, ter za predmestje Vilvoorde prav tako izdal najvišjo stopnjo ogroženosti pred terorističnimi napadi.

Kot je napovedal ministrski predsednik bruseljske regije Rudi Vervoort, bo zaradi teroristične grožnje zamrlo javno življenje v Bruslju. "Javne stavbe, nakupovalni centri in tržnice bodo tako zaprti, odpovedali bomo tudi športne prireditve," je dejal. Za ta konec tedna so na primer že odpovedali vse nogometne tekme. Vervoort je še zagotovil, da pristojne oblasti delajo vse, da bi meščanom zagotovile varnost.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so v središču Bruslja številne trgovine opoldne že bile zaprte, na nakupovalnih ulicah je tudi vedno manj ljudi.

Objavili so tudi, da bruseljska podzemna železnica ne bo obratovala do nedelje do 15. ure.

V belgijski prestolnici so povišanje stopnje nevarnosti na najvišjo, in sicer četrto, uvedli v noči na danes, oblasti pa so ukrep utemeljile z "resno in neposredno grožnjo".

Bruseljske oblasti so zato zaprle sistem podzemne železnice, odpovedale vse javne prireditve ter pozvale prebivalce, da se izogibajo obljudenim območjem, medtem ko je po terorističnih napadih v Parizu minuli teden še vedno na begu Salah Abdeslam, brat Brahima, ki se je minuli teden razstrelil pred enim izmed pariških lokalov.