zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Belgijci šokirani: teroristična brata Abdeslam sta se policiji izmuznila, ker ni bilo denarja za nadzor

Deli na:
Belgijci šokirani: teroristična brata Abdeslam sta se policiji izmuznila, ker ni bilo denarja za nadzor

Foto: BFM TV

Belgijska preiskava novembrskih terorističnih napadov v Parizu je pokazala, da enega od napadalcev Brahima Abdeslama in njegovega brata Salaha zaradi pomanjkanja finančnih sredstev niso mogli dovolj dobro nadzirati, so včeraj poročali belgijski mediji.

Brata Abdeslam so zaradi suma, da želita odpotovati v Sirijo, zaslišali v začetku leta 2015, a so ju kasneje izpustili na prostost, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Belgijsko tožilstvo je nato protiteroristični enoti policije naročilo nadzor nad njunimi telefonskimi klici in elektronsko pošto. Vmesno poročilo parlamentarnega organa za nadzor policije, ki vodi preiskavo pariških napadov, pa je po poročanju belgijskega časnika Le Soir pokazalo, da za izvajanje nadzora ni bilo dovolj finančnih sredstev.

Poročilo so predstavili tudi poslancem, ki so od policije zahtevali pojasnila, je poročala belgijska tiskovna agencija Belga. Pristojni parlamentarni odbor bo šele nato podrobno preučil poročilo, kar naj bi se zgodilo prihodnji teden.

V napadih na restavracije, lokale, stadion in koncertno dvorano 13. novembra lani v Parizu je bilo ubitih 130 ljudi. Eden izmed napadalcev je bil tudi Brahim Abdeslam, njegovega brata Salaha pa so kot enega izmed glavnih osumljencev za napade aretirali sredi marca v Bruslju. Nekaj dni zatem so se trije samomorilski napadalci razstrelili na postaji bruseljske podzemne železnice Maelbeek in mednarodnem letališču Zaventem. Umrlo je 32 ljudi.