vaga Dobra karma

Kronična potreba rojenih v znaku Tehtnice: da bi ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za petek, 25. septembra

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

dež, naliv, padavine, veter, neurje, sneg Svet24.si

Turbolenten vikend: za uvod nalivi in močan ...

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Carmela Mosquera Njena.si

Ljubezen po domače: Se je Carmeli zgodila ...

Svet

BBC z lestvice izključil pesem, ki slavi smrt Thatcherjeve

Deli na:
BBC z lestvice izključil pesem, ki slavi smrt Thatcherjeve

Foto: Reuters

Pesem, s katero so nasprotniki nekdanje britanske premierke Margaret Thatcher v zadnjih dneh proslavljali smrt železne lady, ne bo uvrščena na redno tedensko lestvico hitov BBC-jevega Radia 1. Melodija iz filma Čarovnik iz Oza bi sicer zasedla tretje mesto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prodaja pesmi, ki nosi naslov Ding Dong! Čarovnica je mrtva, je po ponedeljkovi smrti Thatcherjeve poskočila. Skladbo, ki jo je zapela Judy Garland za film iz leta 1939, so nasprotniki politike nekdanje britanske premierke uporabili kot himno, s katero so slavili njeno smrt.

Prvi mož radia Ben Cooper je sporočil, da bodo namesto predvajanja skladbe v okviru lestvice v eter v času novic spustili le njen 51-sekundni odlomek.

"Gre za kompromis, ki smo ga težko dosegli," je dejal Cooper. "Z obeh strani smo slišali zelo zahtevne in emocionalne argumente. Ne pozabimo, da obstaja tudi družina, ki žaluje za ljubljeno osebo, ki je niso niti še pokopali," je dodal.

Novi generalni direktor BBC Tony Hall je sicer kampanjo proti železni lady označil za "neokusno". Eden njegovih predhodnikov, Greg Dyke, pa je menil, da bi skladbo morali predvajati, saj gre za realen prikaz tega, kar javnost kupuje.

Pogreb Thatcherjeve, ki je umrla zaradi kapi, bo v sredo. Nanj so povabljeni številni sedanji in nekdanji svetovni voditelji ter druge znane osebnosti.

 

Loading...