Peter Grk Svet24.si

Čez pet do deset let bodo razmere v mednarodni ...

Will Smith Svet24.si

Will Smith z eno potezo potopil 80-milijonski ...

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Svet

Barack in Michelle Obama podprla kandidaturo Harrisove

Deli na:
Barack in Michelle Obama podprla kandidaturo Harrisove

Podpredsednica ZDA Kamala Harris in nekdanji predsednik Barack Obama - Foto: Profimedia

Bivši predsednik ZDA Barack Obama in nekdanja prva dama Michelle Obama sta danes podprla podpredsednico Kamalo Harris za demokratsko predsedniško kandidatko. Kot sta zapisala v skupni izjavi, ima Harris vizijo, karakter in moč, ki jo zahteva ta kritični trenutek. Zavezala sta se, da bosta storila vse, kar je v njihovi moči, da bo Harris izvoljena.

"Strinjamo se s predsednikom Bidnom, da je bila izbira Kamale ena najboljših odločitev, kar jih je sprejel. To dokazuje tudi njen življenjepis. Toda Kamala ima več kot le življenjepis. Ima vizijo, karakter in moč, ki jih zahteva ta kritični trenutek," sta zapisala zakonca Obama.

"Ne dvomimo, da ima Kamala Harris točno to, kar je potrebno, da zmaga na volitvah in zagotovi uspeh ameriškemu ljudstvu," sta nadaljevala in obljubila, da bosta storila vse, kar je v njihovi moči, da bo Harris izvoljena, poroča britanski BBC.

Ameriški mediji so medtem objavili tudi videoposnetek telefonskega klica med zakoncema Obama in Harris, v katerem se jima je podpredsednica zahvalila za podporo. "Michelle, Barack, to mi veliko pomeni," je dodala.

Ameriški predsednik Joe Biden je v nedeljo sporočil, da se ne bo potegoval za drugi predsedniški mandat in izrekel podporo Harris, ki je v naslednjih dneh dobila ne le podporo večine uglednih demokratov, ampak tudi že večine delegatov za potrditev predsedniškega kandidata demokratske stranke na konvenciji avgusta v Chicagu. Harris je tudi na polno zagnala svojo kampanjo in podrla rekorde v zbiranju denarja za kampanjo.