Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Baletnik priznal naročilo napada s kislino na direktorja Boljšoj tetra

Deli na:
Baletnik priznal naročilo napada s kislino na direktorja Boljšoj tetra

Foto: Reuters

Eden od vodilnih plesalcev Boljšoj teatra Pavel Dmitričenko je priznal svojo vpletenost v januarski napad na umetniškega direktorja slovitega gledališča Sergeja Filina, je danes potrdila moskovska policija. Podal je pisno priznanje skupaj s še dvema osumljencema, ki so od torka v zaporu, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Razlog za napad je bil konflikten delovni odnos med plesalcem in direktorjem, je policija zapisala v poročilu. Policija ni želela razkriti podrobnosti motiva, moskovski dnevnik Komsomolets pa je zapisal, da naj bi bil Dmitričenko jezen, ker Fillin ni pustil njegovi partnerki, balerini Anželini Vorontsovi, da bi igrala v vodilnih vlogah.

Po poročilu policije naj bi v napadu sodelovali trije. Poleg vodje Dmitričenka naj bi bil to še Juri Zarutski, ki naj bi Filina z žvepleno kislino polil po obrazu, ter voznik Andrej Lipatov, ki je poskrbel za pobeg s kraja zločina.

Zamaskirani napadalci so nekdanjega vrhunskega baletnika Filina, ki je bil leta 2011 imenovan za umetniškega direktorja Bolšoj teatra, napadli 17. Januarja. Zaradi hudih opeklin in poškodbe oči se je 42-letnik najprej zdravil v Moskvi, nato pa so ga prestavili v bolnišnico v nemškem Aachnu.

Filin naj bi bil pred napadom tarča groženj, dobival je številne anonimne telefonske klice, na avtomobilu pa so mu prerezali gume. Njegovi sodelavci so povedali tudi, da v najbolj znanem ruskem gledališču vlada hudo rivalstvo, ki bi lahko botrovalo napadu. V okviru preiskave je policija zaslišala že več članov Bolšoj teatra, a le kot priče.