nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Avstrijski Zeleni naj bi potrdili vstop v Kurzevo koalicijo

Deli na:
Avstrijski Zeleni naj bi potrdili vstop v Kurzevo koalicijo

Sebastian Kurz in Werner Kogler sta v sredo dosegla dogovor o oblikovanju koalicijske vlade - Foto: Reuters

Avstrijski Zeleni bodo danes na kongresu stranke v Salzburgu odločali o vstopu v vladno koalicijo s konservativno ljudsko stranko (ÖVP). Presenečenj ni pričakovati; vodstvo stranke pričakuje jasno potrditev sporazuma, ki ga je predsednik stranke Werner Kogler v sredo sklenil z bodočim kanclerjem Sebastianom Kurzom.

O sporazumu bo danes odločalo 275 delegatov stranke. Kongres se bo začel ob 10. uri, že nekaj ur kasneje pa naj bi bila znana odločitev, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

Bodoči podkancler Kogler, ki bo v novi vladi pristojen za šport, javno upravo, umetnost in kulturo, posebnih težav glede potrditve dogovora ne pričakuje. "Imeli bomo razpravo. Ne bomo dosegli 95- ali 99-odstotne večine, vendar se bo dobro izšlo," je v četrtek napovedal vodja Zelenih.

Če se bodo njegove napovedi uresničile, bo pot za zaprisego nove turkizno-zelene vlade pod vodstvom Sebastiana Kurza pred predsednikom republike Alexandrom Van der Bellnom prosta. To naj bi se zgodilo že takoj v začetku prihodnjega tedna.V novi vladi bo ob Kurzu in Koglerju še 13 ministrov - deset iz vrst ÖVP in trije iz vrst Zelenih. Stranki bosta imeli še vsaka po enega državnega sekretarja oz. državno sekretarko.

Iz vrst Zelenih bodo v prihodnji avstrijski vladi Leonore Gewessler, ki bo ministrica za okolje, infrastrukturo in promet, Rudolf Anschober bo minister za socialo, zdravstvo in zaščito potrošnikov, Alma Zadić, ki je v Avstrijo prišla kot begunka iz BiH, pa bo ministrica za pravosodje. Državna sekretarka za umetnost in kulturo pa bo Ulrike Lunacek.

Zeleni bodo sicer prvič doslej vstopili v avstrijsko zvezno vlado. Eden od poglavitnih ciljev nove vlade bo, da Avstrija do leta 2040 postane ogljično nevtralna država. Pomembna točka vladnega programa bodo tudi davčne razbremenitve in boj proti nezakonitim migracijam.

loading...
Loading...