tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstrijec naj bi zlorabil svoje otroke in njihove prijatelje

Deli na:

Avstrijo je danes pretreslo razkritje domnevnega hudega zlorabljanja otrok. Nek 46-letnik iz Zgornje Avstrije naj bi po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA v minulih štirih letih večkrat zlorabil sina, vnukinjo, njene prijateljice in hčerkinega rejenca. Za moškega, ki vse očitke zanika, so že odredili preiskovalni zapor.

Preiskavo o primeru je sprožilo razkritje nekega otroka, ki ni pripadal družini osumljenca, vzgojno-izobraževalnemu zavodu. Ta je obvestil policijo, minuli teden pa so posledično izdali zaporni nalog za osumljenca, je za APA povedal predstavnik tožilstva.

Domnevne žrtve so bile v času domnevnih napadov stare med deset in 16 let. Zaslišali naj bi jih v prihodnjih dveh tednih. Osumljenec naj bi v zadnjih 20 letih tudi večkrat posilil svojo ženo.

Medtem je avstrijsko tožilstvo danes opustilo postopek proti 80-letnemu moškemu, ki sta ga hčerki lani očitno po krivem obtožili, da ju je štiri desetletja spolno zlorabljal.

Moškega so aretirali konec avgusta, potem ko sta ga njegovi danes 45 in 53 let stari hčerki obtožili, da ju je večkrat posilil, jima grozil z orožjem in smrtjo ter jima prepovedal vsakršne socialne stike zunaj doma.

Hčerki, za kateri se je izkazalo, da imata duševne težave, sta zatem svoje pričanje proti očetu preklicali, zaradi česar je tožilstvo obtožbe o spolnem nasilju že septembra lani zavrglo.

Osumljenca, ki je več čas vztrajal, da je nedolžen, so nato izpustili iz pripora. A vse do danes so ga bremenile obtožbe o fizičnem nasilju. Tudi te je danes tožilstvo zavrglo.