900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstrija z rekordno zimsko sezono: 64,3 milijona nočitev

Deli na:

Avstrijski turistični delavci so lahko zelo zadovoljni z minulo zimsko sezono. Med lanskim novembrom in letošnjim aprilom so namreč uspeli pritegniti rekordno število turistov, je razkril avstrijski statistični urad.

V minuli zimski sezoni so avstrijski turistični delavci zabeležili 64,30 milijona nočitev, kar je 3,6 odstotka več kot v enakem obdobju leto poprej. Prihodov je bilo 16,43 milijona, kar pomeni zvišanje za 4,8 odstotka, kažejo podatki.

Število nočitev, ki so jih v zimski sezoni v Avstriji ustvarili tuji turisti, se je zvišalo za 3,8 odstotka na 48,97 milijona. Več nočitev so tuji turisti ustvarili le v zimski sezoni 2007/08. Je pa bilo v minuli sezoni rekordno število prihodov tujih turistov, in sicer 15,32 milijona, kar je 3,1 odstotka več kot v sezoni poprej.

Sicer avstrijski statistični urad ugotavlja, da se je število nočitev znižalo v lanskem decembru in letošnjem marcu, medtem ko je bilo več nočitev ustvarjenih novembra lani ter januarja, februarja in aprila letos.

Avstrijci so zadovoljni z rastjo števila nočitev, ki so jih ustvarili gostje iz zanje najpomembnejših tujih držav. Statistični urad tako razkriva, da se je število nočitev nemških turistov zvišalo za 4,4 odstotka, turisti iz Švice so število nočitev okrepili za 14,4 odstotka, turisti iz Belgije pa za 0,9 odstotka. Manj nočitev (-1,1 odstotka) so ustvarili turisti iz Nizozemske.

Podatkov o prihodih in nočitvah slovenskih turistov avstrijski statistični urad ni navedel.