Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstralski radijci ukanili bolnišnico in izvedeli vse o noseči Kate

Deli na:
Avstralski radijci ukanili bolnišnico in izvedeli vse o noseči Kate

Foto: Reuters

V londonski bolnišnici, kjer trenutno skrbijo za nosečo vojvodinjo cambriško, so bili v torek tarča potegavščine. Dva voditelja na enem od avstralskih radijev sta namreč poklicala v bolnišnico in se predstavila kot kraljica Elizabeta II. in princ Charles ter povprašala, kako se počuti Kate. Nič hudega sluteča bolniška sestra jima je vse povedala.

30-letno vojvodinjo cambriško, pred poroko z britanskim princem Williamom znano kot Kate Middleton, so v zasebno bolnišnico King Edward VII. sprejeli v ponedeljek zaradi hiperemeze, hujše oblike jutranje slabosti. V bolnišnici so nato včeraj priznali, da so v torek padli na šalo, ki so si jo privoščili na avstralski radijski postaji 2DayFM.

Radijska voditeljica, ki je sicer v Avstraliji znana po oponašanju britanske kraljice, je v torek po telefonu poklicala v bolnišnico in vprašala, kako se počuti Kate. Prijazna bolniška sestra ji je povedala, da je ta imela mirno noč, da zadnje ure ni bruhala in da trenutno spi. Pojasnila je še, da je dobila nekaj tekočine ter da je stabilna.

V ozadju je med drugim slišati lajanje psa, domnevna kraljica in njen sin, princ Charles pa vmes klepetata o tem, da bosta Kate obiskala v bolnišnici. Sestra jima svetuje, naj prideta kadarkoli po 9. uri, potem ko bodo Kate malce osvežili.

Posnetek pogovora so nato na radiu objavili - vrteli so ga v etru, poslušati ga je mogoče tudi na njihovi spletni strani. V bolnišnici so priznali napako, voditelja Mel Greig in Michael Christian pa sta se opravičila za potegavščino. Obenem sta dejala, da nista pričakovala, da jima bo uspelo - še posebej glede na njun avstralski naglas.