oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstralski deskarji živčni: drugi napad morskega psa v treh tednih

Deli na:
Avstralski deskarji živčni: drugi napad morskega psa v treh tednih

Foto: Arhiv Reporterja

Morski pes je danes pred avstralskim mestom Ballina napadel deskarja. To je bil že drugi napad na tem območju v treh tednih, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Petindvajsetletnik je deskal na Sharpes Beach na severni obali Novega Južnega Walesa, ko ga je napadel morski pes, vendar poškodbe niso resne, je sporočila policija.

Deskar, ki je dobil manjšo rano na spodnjem delu desne noge, se je po navedbah policije sam odpeljal v bližnjo bolnišnico.

"Policiji je povedal, da je približno dve uri deskal s prijatelji, ko je pred padcem v vodo začutil, da je nekaj udarilo ob njegovo desko," je zapisala policija. Morski pes je ugriznil zadnji del deske in tudi eno od krmil deske.

Vse plaže na območju mesta Ballina so po napadu zaprli za 24 ur.

Prejšnji mesec je veliki beli morski pes na bližnji Lighthouse Beach ugriznil 17-letnika, ki je preživel napad, dobil pa je štiri globoke rane na desnem stegnu.

Današnji napad je dvanajsti v zadnjem letu in pol na 70-kilometrski obali pri mestu Ballina, vključno z napadom, v katerem je februarja 2015 umrl japonski deskar.

Zadnji napadi so povzročili zaskrbljenost, zlasti med lokalnim prebivalstvom, ki so kritični do oblasti zaradi počasne priprave novih varnostnih ukrepov na plaži. Oblasti namreč nasprotujejo namestitvi novih mrež za morske pse, da se ne bi vanje ujele zaščitene morske živali, kot so delfini in želve.

Uradniki so pojasnili, da preučujejo druge tehnične zaščitne ukrepe, med drugim 100 "pametnih" vodnih pasti za morske pse.