hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

Donald Rose in Bojana Ksela Njena.si

Nekdanja televizijca drugič postala starša

Saša Lendero Njena.si

Kakšna je poročna obleka Saše Lendero?

Svet

Avstralija morda do naslednjega leta ne bo odprla meja

Deli na:
Avstralija morda do naslednjega leta ne bo odprla meja

Polet nad Sydneyem - Foto: splet

Avstralija bo verjetno zaprta za obiskovalce do konca leta 2022, je danes ocenil avstralski minister za trgovino in turizem Dan Tehan. Nov val pandemije covida-19 po svetu je tako razblinil upanje na hitro ponovno odprtje države, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Avstralski minister Tehan je ob tem dejal, da je širjenje okužb z novim koronavirusom v Indiji pokazalo, da je avstralska skorajda popolna prepoved prihodov še vedno nujna, da država ohrani status države brez covida-19.

"Težko je določiti, kdaj bi se lahko meje znova odprle. Najboljše ugibanje je, da v sredini ali drugi polovici prihodnjega leta," je za Sky News dejal avstralski minister.

Zaprtje Avstralije za skoraj tri leta bo velik udarec za turistično industrijo, ki je pred pandemijo na leto beležilo 40 milijard ameriških dolarjev prihodkov.

Avstralija od 20. marca lani svojim državljanom prepoveduje potovanja v tujino, tujim obiskovalcem pa je vstop v državo dovoljen v zelo redkih, izjemnih primerih.

Pred pandemijo covida-19 je v Avstralijo na mesec vstopilo približno milijon kratkotrajnih obiskovalcev. Ta številka je zdaj približno 7000. Ob vstopu v državo je sedaj obvezna tudi 14-dnevna stroga hotelska karantena.

Nedavno vzpostavljeni potovalni mehurček z Novo Zelandijo je doživel mešan uspeh, saj so ga prekinili v mestih, kjer so pred zajezitvijo zabeležili prenose okužb iz karantenskih prostorih.

V Avstraliji so doslej potrdili 29.886 primerov okužbe z virusom sars-cov-2. Večji delež teh so potrdili v hotelskih karantenah.

Cepljenje v deželi tam spodaj, ki ima približno 25 milijonov prebivalcev, zaenkrat poteka počasi. Doslej so porabili 2,5 milijona odmerkov cepiva proti covidu-19.

Loading...