mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Armstrongu grozi milijonska tožba Sunday Timesa

Deli na:
Armstrongu grozi milijonska tožba Sunday Timesa

Foto: Reuters

Nekdanji kolesarski zvezdnik Lance Armstrong je v letu, ki se izteka, ostal brez vsega, saj so mu potem, ko se je odločil, da se ne bo več boril za dokazovanje dopinške nedolžnosti, odvzeli vse naslove in zmage v zadnjem desetletju. Zdaj mu grozi, da bo moral plačati še več kot milijon dolarjev odškodnine britanskemu časniku Sunday Times.

Slednji je namreč napovedal tožbo proti kolesarju, ker je leta 2006 objavil zgodbo o domnevnem Armstrongovem nečednem početju na dopinškem področju. A takrat dokazov za kaj takšnega ni bilo in časnik se je z Armstrongovim odvetniškim štabom dogovoril za umik napovedane tožbe v zameno za odškodnino v znesku 300.000 funtov.

Zdaj ta znesek, zamudne obresti in stroške odvetnikov pri Sunday Timesu terjajo nazaj, saj menijo, da je odločitev krovne ameriške protidopinške organizacije Usade, ki je v obrazložitvi Armstrongovega primera zapisala, da je šlo za enega najbolj razvejanih in prikrivanih dopinških početij zadnjih let, potrditev njihovih takratnih podatkov.

Časnik je že poslal pismo Armstrongovim odvetnikom, v katerem zahteva vrnitev takratnega zneska, obresti in še povrnitev stroškov za lastne odvetnike. "Zdaj je jasno, da so bili vaši postopki lažni in da je šlo za prevaro. Vaše utemeljitve, da kolesar ni jemal prepovedanih sredstev, pa so bila namenoma lažne," so pri časniku utemeljili svojo zahtevo. Pri Sunday Tomesu ocenjujejo, da je skupna vrednost zahteve vračila sredstev približno milijon in pol dolarjev.