Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

tek Svet24.si

Pod drobnogledom: izbrati tek ali hojo?

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Tanja Žagar2_osebni arhiv Njena.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Svet

Aprilska zima povzroča kaos po Evropi: zaprte ceste, izpadi elektrike

Deli na:
Aprilska zima povzroča kaos po Evropi: zaprte ceste, izpadi elektrike

Foto: Profimedia

Ponovni prihod zimskega vremena in sneg sta povzročila nemalo težav v Avstriji. V Švici so ponekod namerili rekordno nizke aprilske temperature vse od začetka merjenj v preteklem stoletju.

Sneg je povzročal težave tudi v cestnem prometu na Slovaškem, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na Slovaškem je v snežnem metežu na avtocesti med krajema Poprad in Spišsky Štvrtok davi prišlo do verižnega trčenja, v katerem je bilo udeleženih od 30 do 40 avtomobilov. Pri tem je bilo poškodovanih 25 ljudi. Zaradi nesreče so morali avtocesto, ki velja za najpomembnejšo cestno povezavo med vzhodom in zahodom Slovaške, zapreti v obe smeri.

Več prometnih nesreč zaradi snega se je zgodilo tudi na drugih cestnih povezavah na Slovaškem, predvsem na severu države, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Avstriji so se na območju Dunaja ponekod zaradi snega podrla drevesa, zaradi česar so morali zapreti številne ceste. Slabo jo je odnesla tudi avtomobilska pločevina, saj so zimske razmere na cestišču botrovale nemalo prometnim nesrečam, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na Gradiščanskem in v Spodnji Avstriji je zaradi zimskih razmer več tisoč gospodinjstev ostalo brez električne energije. Gasilci so imeli zaradi poznega prihoda zime polne roke dela tudi na avstrijskem Štajerskem. Sneg je povzročil številne prometne nesreče, na območju Gradca je za dodatne težave poskrbela nevihta. V znanem romarskem središču Mariazell je zapadlo več kot pol metra snega.

V Švici so ponoči na najmanj šestih krajih namerili rekordno nizke temperature za mesec april. V kraju Arosa so tako namerili kar minus 12,8 stopinj Celzija. Vremenoslovci sicer napovedujejo, da bi se lahko v prihajajoči noči živo srebro spustilo še nižje, še navaja dpa.