asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Lorella Flego Njena.si

Skrivnostna Lorella Flego se je poročila

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

Svet

Antisemitski izpadi podmladka Melonijeve

Deli na:
Antisemitski izpadi podmladka Melonijeve

Italijanska premierka Giorgia Meloni - Foto: Vlada RS

Italijanska premierka Giorgia Meloni je danes obsodila antisemitske izjave, zaradi katerih sta v četrtek odstopili dve vodilni članici podmladka njene skrajno desne stranke Bratje Italije. Ob tem je namenila kritiko tudi spletnemu portalu Fanpage, ki je v okviru tajne preiskave objavil posnetke njunih spornih in žaljivih komentarjev.

"Kot sem že večkrat povedala in še enkrat poudarjam - menim, da je vsakdo, ki je rasistično ali antisemitsko usmerjen, preprosto prišel v napačno stranko, saj takšna stališča niso združljiva z Brati Italije," je Meloni ponoči dejala po zaključku vrha EU v Bruslju, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

S tem se je premierka odzvala na afero, ki je v četrtek privedla do odstopa dveh vodilnih članic organizacije Gioventu Nazionale (Nacionalna mladina), podmladka vladajoče stranke.

Italijanski portal Fanpage je v okviru tajne preiskave objavil posnetke njunih spornih, žaljivih in antisemitskih komentarjev, med drugim tudi na račun senatorke Ester Mieli iz vrst Bratov Italije, ki je bila v preteklosti tiskovna predstavnica judovske skupnosti v Rimu.


Meloni je ob tem kritizirala metode spletnega portala, katerega novinar se je infiltriral v podmladek stranke in podrobno poročal o dejavnostih članov.

"To je nova fronta v političnem boju. Od danes se je očitno mogoče infiltrirati v politične stranke in sindikate, snemati sestanke in objavljati posnetke. Takšne metode spominjajo na nek nekdanji režim," je dejala italijanska premierka.

Posnetki so bili objavljeni v drugem delu preiskave portala Fanpage, potem ko je razburjenje v italijanski javnosti povzročil že prvi del, ki je bil objavljen pred tednom dni. Takrat so med drugim objavili posnetke članov podmladka Bratov Italije, ki so uporabljali fašistične pozdrave in skandirali nacistična gesla.

Preiskava z naslovom Melonijina mladina pretresa stranko italijanske premierke v času, ko poskuša utrditi svoj sloves zmerne političarke tudi na evropskem prizorišču. Meloni je sicer v preteklosti večkrat pohvalila podmladek svoje stranke kot vzorno politično mladino.