GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Anketa: Sanader si je na HTV umil obraz pred državljani

Deli na:
Anketa: Sanader si je na HTV umil obraz pred državljani

Foto: Reuters

Nekdanji hrvaški premier in večkratni obtoženec za korupcijo Ivo Sanader si je po nastopu na Hrvaški televiziji (HTV) v nedeljo izboljšal svojo podobo med državljani za pet odstotnih točk v primerjavi s septembrom, vsaj sodeč po redni mesečni raziskavi agencije Promocija Plus. Negativno oceno mu je dalo slabih 23 odstotkov anketirancev.

Raziskavo so izvedli takoj po Sanaderjevem enournem pogovoru v oddaji V nedeljo ob 2h, s katero je bivši premier očitno zadovoljil svoj interes, je ocenila HTV, ki je tudi naročnica raziskav Promocije Plus.

Sanader si je uspel nekoliko umiti obraz, čeprav je večina komentatorjev ocenila njegov pogovor kot protisloven zaradi vrste neresničnih trditev in odprtih napadov na pravosodje, ki so bili na robu zakona, glede na postopke, ki potekajo proti nekdanjem premieru in predsedniku HDZ.

Nekaj manj kot 27 odstotkov od 1100 anketirancev je tako kot septembra tudi v začetku oktobra kot najslabšega hrvaškega politika ocenilo podpredsednika hrvaške vlade Radimirja Čačića.

Svoj položaj v primerjavi s septembrsko raziskavo je za pet odstotnih točk poslabšal tudi predsednik HDZ Tomislav Karamarko, saj slabih 12 odstotkov anketirancev meni, da ravno on zasluži oceno najmanj priljubljenega politika.



Najbolj priljubljeni politik je od začetka svojega mandata pred dvema letoma in pol predsednik države Ivo Josipović, ki je tako nasledil svojega predhodnika Stipeta Mesića, ki so ga v raziskavah redno imeli za najbolj pozitivnega politika.

Medtem ko Josipovića podpira 36 odstotkov anketirancev je hrvaški premier Zoran Milanović zbral komaj 7,5 odstotka glasov. Zasenčil ga je tudi predsednik Hrvaških laburistov - stranke dela (HL), Dragutin Lesar z 8,8 odstotka.

Ko gre za stranke, ni sprememb. SDP je na vrhu s 26,7 odstotka glasov državljanov, ki bi se udeležili volitev. HDZ ima dobrih sedem odstotkov manj, tretji pa so laburisti z 9,5 odstotka.

Anketiranci so ocenili delo vlade s približno enako oceno kot avgusta in septembra in ji dali 2,4.