franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Angelina Jolie poziva k ustavitvi trpljenja v Siriji

Deli na:
Angelina Jolie poziva k ustavitvi trpljenja v Siriji

Foto: Reuters

Ameriška igralka Angelina Jolie je v luči trajajočega konflikta v Siriji mednarodno skupnost pozvala, naj se močneje zavzame za ustavitev državljanske vojne v tej državi. "Pozivam vas, da skupaj ukrepamo in sirskemu narodu prihranimo še eno leto nevzdržnega trpljenja," je v izjavi, ki so jo v petek zvečer objavili v Ženevi, zapisala Jolijeva.

"Prosim, skušajte si predstavljati, da bi vaši otroci morali preživljati grozo v Siriji," je še zapisala Jolijeva, ki sicer deluje kot posebna veleposlanica pri Visokem komisariatu ZN za begunce (UNHCR) s sedežem v Ženevi.

"Pomislite na otroke, ki niso samo begunci, ampak tudi sirote. Na otroke, katerih majhna telesa so raztrgale bombe ali na stotisoče tistih, ki v tem trenutku umirajo od lakote," je opozorila hollywoodska zvezdnica, ki je znana po svoji humanitarni angažiranosti.

Jolijeva je opozorila tudi na to, da bi morale članice Varnostnega sveta ZN poskrbeti za uresničitev resolucije št. 2139, ki med drugim predvideva dostop humanitarnih delavcev na oblegana območja v Siriji. Prav tako bi morali znova začeti mirovna pogajanja za Sirijo, njeno izjavo povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Sirski konflikt, ki vstopa v četrto leto, doslej terjal več kot 140.000 življenj, več kot 40 odstotkov prebivalcev pa je moralo zapustiti domove. Rešitve konflikta za zdaj ni na vidiku, režim predsednika Bašarja al Asada pa je še vedno trdno na oblasti.