Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Angela Merkel na popravilu pri avtomehaniku

Deli na:
Angela Merkel na popravilu pri avtomehaniku

Foto: arhov Reporterja

Francoski satirični tednik Charlie Hebdo je včeraj na naslovnici prve nemške izdaje objavil nemško kanclerko Angelo Merkel v vlogi avtomobila pri avtomehaniku.

Merklovo pa so upodobili tudi na reklamnem plakatu, kjer so jo narisali na stranišču, v roki drži izvod Charlie Hebdoja, poleg pa napis "Charlie Hebdo, odpira. Sedaj tudi v nemščini."

Urednica nemške različice tednika, ki si je nadela vzdevek Minka Schneider, verjame, da bo revija uspešna tudi v Nemčiji, saj so teme večinoma univerzalne. Sprva bodo kopirali vsebino iz francoske različice, si pa želijo sodelovati tudi z nemškimi karikaturisti in kolumnisti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prva izdaja se dotakne tudi nemške politike. Na naslovnici so se obregnili ob ponovno kandidaturo Merklove za kanclerko in jo narisali v vlogi avtomobila pri avtomehaniku, ki je prinesel rezervni avtomobilski del in dejal: "Nova izpušna cev in delal bo še štiri leta."


Na zadnjih straneh pa so se pošalili z vodjo desne populistične stranke AfD Frauke Petry, ki so jo narisali s pričesko, ki spominja na nekdanjega nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja, poleg pa zapisali: "Prečko že ima. Manjkajo le še brki!" V Nemčiji namreč stranko AfD in Petryjevo v popularni kulturi pogosto primerjajo z nacisti.

Schneiderjeva pričakuje, da bodo bralci presenečeni nad vsebino tednika, saj so v njem tudi članki z resno tematiko.

Kot še pravi Schneiderjeva, so se za Nemčijo odločili, ker so Nemci po terorističnemu napadu januarja lani na njihovo pisarno v Parizu pokazali največ sočutja, kar je bilo vidno tudi v številu prodanih izvodov tednika, ki so ga izdali po napadu.

Islamska skrajneža, brata Kouachi, sta 7. januarja lani napadla prostore satiričnega tednika in ubila 12 ljudi. Po navedbah prič sta med napadom vzklikala "maščevala sva preroka". Tednik je sicer pred tem večkrat izzval polemike in ogorčenja z objavami vsebin, ki so se nanašale na islam, med drugim karikatur preroka Mohameda.